Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Στις φλόγες το Ισραήλ: «Έχουμε χάσει τον έλεγχο της Λοντ» - Αυξάνονται οι νεκροί από ρουκέτες της Χαμάς

«Έχουμε χάσει τον έλεγχο της πόλης» λέει ο δήμαρχος Λοντ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Ισραήλ, καθώς μετά από μία νύχτα κολάσεως κατά την οποία συνεχίστηκαν οι ρίψεις ρουκετών από την Χαμάς η πόλη Λοντ τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι επιθέσεις σε εδάφη του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκαν τα ξημερώματα ένας πατέρας με την κόρη του, σε αυτοκίνητο στην πόλη Λοντ του Ισραήλ, πριν από λίγη ώρα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έκαναν γνωστό πως ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη βόρεια Γάζα σε εδάφη της χώρας. Ο πύραυλος «χτύπησε» ένα τζιπ κοντά στα σύνορα, με συνέπεια τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν σοβαρά, με τους δυο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τη Δευτέρα, άλλος ένας άνθρωπος είχε τραυματιστεί από αντιαρματικό πύραυλο, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι εννέα άνθρωποι που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μετά από τις χθεσινές επιθέσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στο Τελ Αβίβ και σε περιοχές του κεντρικού Ισραήλ. Οι περισσότεροι (τέσσερις) νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Χολόν, μετά το «χτύπημα» που δέχτηκε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν. Ανάμεσά τους, βρίσκεται.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λοντ 

Οι έντονες ταραχές συνεχίστηκαν καθ 'όλη τη διάρκεια της Τρίτης το βράδυ στη μικτή εβραϊκή-αραβική πόλη Λοντ και κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον υπουργό Άμυνας Benny Gantz να ανακοινώνει την ανάπτυξη αρκετών μονάδων συνοριακής αστυνομίας. 

«Έχουμε χάσει τον έλεγχο της πόλης και των δρόμων», δήλωσε ο δήμαρχος του Lod Yair Revivo στο Channel 12 News του Ισραήλ. Ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε από Ισραηλινούς Άραβες κατοίκους κατά τη διάρκεια ταραχών και συγκρούσεων μεταξύ Αράβων και Εβραίων κατοίκων, στην κεντρική ισραηλινή πόλη Λοντ, στις 12 Μαΐου 2021. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισραήλ Κόμπι Σαμπτάι, σχολίασε τη βία που παρατηρήθηκε στο Lod αργά την Τρίτη το βράδυ: «Δεν έχουμε δει αυτού του είδους την βία από τον Οκτώβριο του 2000». Από τις συγκρούσεις, κάηκε μάλιστα μία συναγωγή.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανέθεσε στις δυνάμεις ασφαλείας να ανταποκριθούν σκληρά σε όσους διαμαρτύρονται βίαια και απειλούν τη δημόσια ασφάλεια. «Δεν θα το ανεχτούμε, πρέπει να αποκαταστήσουμε την ηρεμία», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο Γκάντζ δήλωσε ότι ως υπουργός Άμυνας, θα παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα στις δυνάμεις ασφαλείας για να αποκαταστήσει την ηρεμία. Ο Yair Revivo, προειδοποίησε για θανάτους εάν συνεχιστούν οι βίαιες ταραχές. «Άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν απόψε εάν η κυβέρνηση δεν θέσει το Λοντ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». 






πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...