Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Θεός και Οικογένεια στο ρωσικό Σύνταγμα – «Ναι» είπαν 8 στους 10


Με το συντριπτικό ποσοστό του 77,92% οι Ρώσοι είπαν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταξύ των οποίων η αναφορά στον Θεό στο νέο Σύνταγμα της χώρας, αλλά και ο ορισμός του γάμου αποκλειστικά ως «ένωση ενός άνδρα με μία γυναίκα».

Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων , το «όχι» συγκέντρωσε 21,27%, ενώ η συμμετοχή κρίθηκε ικανοποιητική καθώς κυμάνθηκε στο 65% του εκλογικού σώματος.

Μία από τις πιο επίμαχες τροπολογίες δίνει στον Βλαντίμιρ Πούτιν την επιλογή να διεκδικήσει δύο επιπλέον θητείες μετά τη λήξη της τρέχουσας, το 2024. Θα έχει έτσι τη δυνατότητα να παραμείνει στο Κρεμλίνο μέχρι το 2036, όταν θα είναι 84 ετών.

Mε βάση τις προτεινόμενες αλλαγές , στο Σύνταγμα θα περιληφθούν άρθρα που προβλέπουν την προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τον καθορισμό των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και την υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως της μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού έθνους της Ρωσίας. Άλλες τροπολογίες αναφέρουν ότι η Ρωσία προστατεύει την ιστορική αλήθεια και τιμά τις προσπάθειες όσων υπερασπίζονται την πατρίδα.

πηγή: orthodoxianewsagency

https://simeiakairwn.wordpress.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...