Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Μεταλλάσσεται ο ιός επιθετικά

Παγκόσμιος συναγερμός: Για πανδημία ετοιμάζονται οι κυβερνήσεις - Επιστήμονες

Για πανδημία ετοιμάζονται οι κυβερνήσεις - Στους 2.804 οι νεκροί, πάνω από 82.000 τα κρούσματα - 474 κρούσματα στην Ιταλία, ανακοινώνονται οικονομικά μέτρα.

Ο ιός χτύπησε και την χώρα μας, με τα κρούσματα να φθάνουν στα τρία.

Πλέον επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν το αντίδοτο. Ρωσία, Κίνα και εργαστήρια στην Ευρώπη κάνουν συνεχώς τεστ για να βρεθεί το φάρμακο που θα ''σκοτώσει'' τον ιό.

Ταυτόχρονα πανικός επικρατεί στις αγορές, ενώ τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν!

Προετοιμάζονται οι κυβερνήσεις

Ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προετοιμάζονται και ανακοινώνουν έκτακτα μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμες να διαχειριστούν το σενάριο, κατά το οποίο η σημερινή επιδημία του κορωνοϊού μετατραπεί σε πανδημία.

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρατά αποστάσεις από το να κηρύξει πανδημία για τον κορωνοϊό, είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των κρουσμάτων που κατεγράφησαν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι περισσότερα από αυτά που κατεγράφησαν στην Κίνα.

Πολλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι πλέον έχει κλείσει το παράθυρο ευκαιρίας για τον έλεγχο του ιού και ότι τα κράτη θα πρέπει στο εξής να ρίξουν το βάρος τους στη σωστή προετοιμασία των συστημάτων υγείας τους για να διαχειριστούν τα κρούσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο η Αυστραλία ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα, με τον πρωθυπουργό της Scott Morrison να υποστηρίζει πως υπάρχουν όλα δείχνουν ότι ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με πανδημία, η Ταϊβάν αύξησε στο ύψιστο επίπεδο την αντίδραση της κατά του κορωνοϊού, ενώ στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Trump όρισε τον αντιπρόεδρο Mike Pence ως τον αρμόδιο να διαχειριστεί την υγειονομική αυτή κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό πως ΗΠΑ και Ν. Κορέα ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις λόγω του κορωνοϊού ενώ στον αέρα είναι οι εαρινές σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι ο Covid -19 έχει μετάλλαξη τύπου HIV δηλαδή το AIDS

Ενώ οι περισσότεροι επιστήμονες επιμένουν ότι ο νέος κορωνοϊός δεν προήλθε από τον άνθρωπο, νέα έρευνα από επιστήμονες στην Κίνα και την Ευρώπη αποκαλύπτει ότι η ασθένεια εμφανίζει «μετάλλαξη τύπου HIV» που της επιτρέπει να δεσμεύεται ανθρώπινα κύτταρα έως και 1.000 φορές ισχυρότερα από τον ιό Sars, σύμφωνα με το SCMP, σύμφωνα με κινεζικό ΜΜΕ, αλλά και σύμφωνα με την theGuardian

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου 2020, μια ομάδα επιστημόνων από την Ινδία έγραψε σε επιστημονικό σύγραμμα υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός μπορεί να έχει τροποποιηθεί γενετικά για να ενσωματώσει τμήματα του γονιδιώματος του HIV.

Αυτή η ασυνήθιστη ομοιότητα π.χ. η πρωτεΐνη nCoV όπως και ο HIV-1 gp120 και η Gag είναι απίθανο να είναι τυχαία στη φύση πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να εμφανίσθηκε φυσικά.
Νέα έρευνα από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Nankai, θεωρεί ότι όντως ο COV-19 εμφανίζει«μετάλλαξη τύπου HIV» που του επιτρέπει να εισέλθει γρήγορα στο ανθρώπινο σώμα συνδέοντας με έναν υποδοχέα ACE2, αναφέρει το bankingnews.gr

Οι εξαιρετικά μεταδοτικοί ιοί, συμπεριλαμβανομένων των HIV και Ebola, στοχεύουν σε ένα ένζυμο που ονομάζεται φουρίνη, το οποίο λειτουργεί ως ενεργοποιητής πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα.

Όταν εξετάζουμε την ακολουθία γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού, ο καθηγητής Ruan Jishou και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Nankai στην Tianjin βρήκαν ένα τμήμα μεταλλαγμένων γονιδίων που δεν υπήρχαν στο Sars, αλλά ήταν παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν στον HIV και τον Ebola.

Ο Coronavirus μπορεί πράγματι να περιέχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που μοιάζει με το HIV που το καθιστά εξαιρετικά μολυσματικό, αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας μάλλον περίεργης "μετάλλαξης".

''Πονοκέφαλος'' στην Ευρώπη από τη ραγδαία εξάπλωση του ιού

Εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο η επιδημία του νέου κορωνοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου ώρα με την ώρα προστίθενται όλο και περισσότερα νέα κρούσματα. Πιο κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Ιταλία, με την κυβέρνηση της χώρας να είναι έτοιμη να εγκρίνει νέα οικονομικά μέτρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα κρούσματα στην Ιταλία ανέρχονται σε 474 και αύριο το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να εγκρίνει νέα οικονομικά μέτρα προς στήριξη των επιχειρηματιών και όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων που επλήγησαν από τον ιό.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στη Βιέννη

Στη Βιέννη υπάρχει η πρώτη επιβεβαιωμένη μόλυνση με τον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι από το γραφείο του δημοτικού συμβούλου Πέτερ Χάκερ, αρμόδιου για θέματα Υγείας στον Δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης.

Χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες, που αναμένεται να υπάρξουν σε συνέντευξη Τύπου αργότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται σε ένα από τα δημοτικά νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Ελβετία: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελβετία αυξήθηκε σε 4, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στο καντόνι της Γενεύης, στη δυτική Ελβετία, ένας άνθρωπος διαγνώσθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ενώ επίσης επιβεβαιώθηκε ότι από αυτόν έχει προσβληθεί και ένα ζευγάρι στο νοτιοανατολικό καντόνι Γκριζόν, προσθέτουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Δύο νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δύο νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 15, ανακοίνωσε σήμερα ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι.

"Οι ασθενείς προσβλήθηκαν από τον ιό στην Ιταλία και την Τενερίφη και έχουν μεταφερθεί σε ειδικά κέντρα αντιμετώπισης των λοιμώξεων του NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας) στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ και στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δέκα νέα κρούσματα στη Γερμανία

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού (Covid-19) επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Γερμανία, ενώ ύποπτα περιστατικά εξετάζονται στο Βερολίνο και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...