Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν βάζει τάξη και στα θέατρα

σχόλιο Γ.Θ : Τελικά είναι φοβερός τύπος αυτός ο Όρμπαν. Πραγματικά Πούτιν της Ουγγαρίας. Κρίμα που δεν είναι Ορθόδοξος...
Έχετε υπόψιν το τι συμβαίνει στα δικά μας θέατρα; Έχετε ακούσει για παραστάσεις που ο κόσμος αντικρίζει ξαφνικά στην σκηνή ολόγυμνους Αριστερούληδες ηθοποιούς και υβρεολόγιο νταλικέρη και βάλε; Για την προπαγάνδα υπέρ της παγκοσμιοποίησης/Αριστεράς/νέας τάξης/ομοφυλοφιλίας επί σκηνής ας μην κάνουμε λόγω γιατί είναι μπαγιάτικα νέα...
Ένα μεγάλο μπράβο στον Όρμπαν

 

Η Πατριωτική κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατέθεσε σήμερα στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει ένα ορθολογικότερο έλεγχο της θεατρικής σκηνής της χώρας.

Το νομοσχέδιο, διατάξεις του οποίου προβλέπουν τη θέσπιση ενός Κρατικού Πολιτιστικού Συμβουλίου για την ενοποιημένη στρατηγική κατεύθυνση διαφόρων τομέων του πολιτισμού από την κυβέρνηση, υπογράφηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζολτ Σέιμεν.

Προσχέδια του νόμου αυτού πυροδότησαν πάντως και διαδηλώσεις, με επικριτές να προειδοποιούν ότι ο διορισμός διευθυντών θεάτρου και ο έλεγχος της χρηματοδότησης ανοίγει την πόρτα για τον έλεγχο της καλλιτεχνικής ελευθερίας.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...