Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Γιώργος Τράγκας: «Στο Λονδίνο φάνηκε ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη – Πρέπει να προετοιμαζόμαστε»

 Η Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα μάλλον θα δεχθεί την προσφυγή σε διαιτησία διεθνούς δικαστηρίου και δεν αποκλείεται να κερδίσει την υπόθεση λόγω μεγάλης ακτογραμμής... 


Εκεί στο Λονδίνο φάνηκε ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη και ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις λόγω των προκλήσεων και των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας. Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και η υποχωρητικότητα των Αθηνών θα φέρει πολιτική ρευστότητα.
Εκεί στην ομίχλη του Λονδίνου φάνηκε ότι υπάρχει διάσταση μεταξύ Αμερικανών και Γάλλων, όπως και του κου Τραμπ με τον Καναδό Τριντό. Εμείς, με εξαίρεση το Παρίσι, είμαστε ολομόναχοι. Γύρω μας Πόντιοι Πιλάτοι. Όλη αυτή η ένταση κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Για να ξεκαθαρίσουμε στο πλευρό μας, φανερά έχουμε τη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κλίνουν προς την Τουρκία και εκφράζονται ως Πόντιοι Πιλάτοι για μια συμβιβαστική λύση με τους γείτονες που σημαίνει παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως και να έχει, πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Η Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα μάλλον θα δεχθεί την προσφυγή σε διαιτησία διεθνούς δικαστηρίου και δεν αποκλείεται να κερδίσει την υπόθεση λόγω μεγάλης ακτογραμμής. Ως δεδικασμένο προβάλλει την υπόθεση των νησιών των φιδιών που ανήκουν στην Ουκρανία αλλά είναι κοντά στη Ρουμανία. Το διεθνές δικαστήριο για την περίπτωση αυτή έβγαλε απόφαση που λέει ότι λόγω εγγύτητας με τη Ρουμανία τα νησιά αυτά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.
Επαναλαμβάνω ότι όπως και να έχει, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση με την Τουρκία. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και να δημιουργηθούν ζώνες αμύνης σε όλα τα νησιά και τον Έβρο.
Μπορεί η Κρήτη να είναι αστακός όπως λέει η κα Μπακογιάννη αλλά ας γίνει μεγαλύτερος αστακός. Το ίδιο και η Ρόδος. Δεν πρέπει να μείνει ούτε σπιθαμή εδάφους ακάλυπτη. Παράλληλα, πρέπει να ενισχυθεί του υπουργείο Εξωτερικών. Είναι αδιανόητο να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε εκ των υστέρων όλες τις κινήσεις της Τουρκίας και να μην έχουμε προετοιμασμένες διπλωματικές απαντήσεις και ενέργειες. Εκ των υστέρων μαζεύουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα εθνικών απωλειών. Επίσης, πρέπει να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν να εποικίζεται η πατρίδα μας από ορδές μουσουλμάνων και αυτό το θέμα που αλλάζει τον πληθυσμό μας, να είναι φιλολογική συζήτηση στους κόλπους των Βρυξελλών και της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Πάντως, η Τουρκία πορεύεται χωρίς να υπολογίζει ούτε τις Μεγάλες δυνάμεις, ούτε το ΝΑΤΟ και ούτε εμάς».

crashonline.gr
https://corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...