Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Εφιάλτης του Πενταγώνου η ρωσική υπερ-τορπίλη Status-6 – Ευάλωτες οι παράκτιες αμερικανικές πόλεις

Οι αμερικανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας εδώ και μερικά χρόνια αποκάλυψαν την ύπαρξη μιας ρωσικής υπερ-τορπίλης ισχύος 100 μεγατόνων, η οποία μπορεί να καταστρέψει ολόκληρες παράκτιες πόλεις, ενώ δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι, το αμερικανικό Πεντάγωνο των φονιάδων αναζητά λύση σε αυτόν το γρίφο και σύντομα μάλιστα.

Με το θέμα ασχολήθηκε το γνωστό περιοδικό National Interest, αναφέροντας συγκεκριμένα “Πώς μπορεί να σταματήσουν οι ΗΠΑ μια ρωσική πυρηνική τορπίλη που έχει σχεδιαστεί για να θάψει τις εχθρικές πόλεις με ένα τσουνάμι;”

Η τορπίλη με το όνομα Status-6 «Ποσειδών» (είναι αξιοσημείωτο ότι ένα σωρό ρωσικά υπερ-όπλα έχουν ελληνικά ονόματα π.χ S-500 Προμηθέας –iSKANDER, κά) έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη ανησυχία στην δύση.
Οι ακριβείς δυνατότητες αυτού του όπλου είναι μυστηριώδεις, αν και φαίνεται ότι έχει μήκος περίπου 80 πόδια, κάτι που το κάνει να μοιάζει περισσότερο με ένα μίνι υποβρύχιο ή ένα υποθαλάσσιοο βαλλιστικό πύραυλο.

Ο «Ποσειδώνας» προωθείται από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα με ταχύτητα 115 μίλια την ώρα και κινείται σε μεγάλα βάθη μέχρι και 3.300 πόδια.

Έχει ισχύ 100 μεγατόνων, η οποία είναι ικανή να παράγει ένα γιγάντιο παλιρροϊκό κύμα για να καταστρέψει τις παράκτιες πόλεις ειδικά στις ΗΠΑ.

Ο ρωσικός “Ποσειδώνας” είναι πολύ αργός, σε σύγκριση με τα μη επανδρωμένα οχήματα,τα αεροσκάφη σε μια πρώτη ματιά. Η αύξηση της ταχύτητας του μπορεί να τον μετατρέψει σε κάτι τόσο θορυβώδες ώστε να ανιχνευτεί άμεσα από ειδικά ανθυποβρυχιακά θαλάσσια συστήματα, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό.

Παρ ‘όλα αυτά, ως ψυχολογικό όπλο, έχει τρομερή ισχύ. Υπάρχει κάτι τρομακτικό σε αυτό, όπως σε ανάλογες ταινίες του Χόλιγουντ, σχετικά με την δράση μιας βόμβας που θα προκαλούσε ένα γιγάντιο τσουνάμι που θα “κατάπινε” πόλεις ολόκληρες.

Ο Η. Sutton, ένας Αμερικανός αμυντικός αναλυτής που διαχειρίζεται το blog Covert Shores, το οποίο ασχολείται με ναυτικά συστήματα , προσφέρει κάποιες ιδέες σχετικά με την τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ για να σταματήσει τον ρωσικό “Ποσειδώνα”.

Ο Sutton υποθέτει ότι οι τρόποι λειτουργίας του Poseidon και ο προγραμματισμός της διαδρομής θα είναι πιθανόν απλοί (προσβάσιμοι και αξιόπιστοι) και σχετικά άμεσοι, βασιζόμενοι στην ταχύτητα και το βάθος για την επιβίωση.

«Σε και τέτοιο, ένα αντίμετρο θα ήταν η πόντιση στο βυθό κοντά σε πόλεις διχτυών “ανιχνευτών” τα οποία θα μπορούν να το ανιχνεύσουν για να το καταστρέψουν στην συνέχεια άλλα συστήματα.

Ένα άλλο όπλο θα ήταν μιας νέας γενιάς “ελαφριές τορπίλες” με πυρηνικό φορτίο οι οποίες θα εκτοξεύονταν από σκάφη, ή υποβρύχια”, δηλώνει ο ίδιος.

Είναι όμως έτσι τόσο απλό ή πρόκειται για ένα όπλο εξελιγμένης μηχανικής;

Στην καρδιά του «status-6″ υπάρχει ένας πυρηνικός αντιδραστήρας ψυκτικού υγρού μετάλλου, όπου χρησιμοποιείται νερό αντί του υγρού μετάλλου, το οποίο θα επιτρέπει στο μη επανδρωμένο υποβρύχιο να αυξάνει απότομα την ικανότητα και τους ελιγμούς του.

Το Status 6 χρησιμοποιείται από υποβρύχια με στόχο την καταστροφή εγκαταστάσεων στις ακτές των αντιπάλων. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η «τορπίλη με πυρηνική κεφαλή» είναι ικανή να προκαλέσει τεράστια καταστροφή όπου χτυπήσει καταστρέφοντας υποδομές πολλών χιλιομέτρων .

Έχει εμβέλεια 10.000 χλμ, και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 200 χλμ την ώρα εκτοξευόμενη από υποβρύχια ειδικού σκοπού όπως είναι τα «Belgorod» και «Khabarovsk».

Η ουσία όμως είναι αλλού και αφορά την δημιουργία μιας τορπίλης με πυρηνικές ικανότητες, η εξουδετέρωση της οποίας θα βάλει σε σκέψη και σχεδιασμό το Πεντάγωνο, για την δημιουργία ειδικής δύναμης για της καταστροφή της, χωρίς να συνυπολογίσουμε την περίπτωση πιθανής μελλοντικής επίθεσης “κορεσμού”, κατά την οποία δεκάδες τορπίλες θα κτυπούσαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο μια αμερικανική παράκτια μεγαλούπολη, προκαλώντας χιλιάδες θύματα.

Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα που δοκιμάζονται και σχεδιάζονται τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει συναγερμό στις ΗΠΑ και πλέον ουσιαστικά αναζητούν να βρουν με πιο δόγμα θα χρησιμοποιηθούν.

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου ανέφερε ότι: “Το Status-6 ένα πυρηνικό όπλο που κινείται υποθαλάσσια με πυρηνική ενέργεια και είναι από τα πιο ανεύθυνα όπλα του Πούτιν”.

“Το Status-6 θα μπορούσε να σκοτώσει χιλιάδες ενώ οι δυνατότητες του το κάνουν ιδιαίτερα επίφοβο καθώς σύμφωνα με αναφορές μπορεί να πλεύσει 6.200ν.μ. σε βάθη 3.280 μέτρων με άγνωστες ταχύτητες ν ενώ θα υποστηρίζεται από τα υποβρύχια κλάσης Sarov και από πλοία επιφανείας ηλεκτρονικού πολέμου», δήλωσε ο ίδιος.

Ωστόσο και οι Αμερικανοί θέλουν να ετοιμάσουν με την σειρά τους μη-επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα με πυρηνικά όπλα όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Στο σήμερα όμως, η συγκεκριμένη τορπίλη αποτελεί έναν «άσσο» στο μανίκι του Ρώσου προέδρου με το οποίο απειλεί οποιονδήποτε θελήσει να «αλλάξει» τα σχέδια της Μόσχας σε ολόκληρη την Ευρώπη , και ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο. Ένα όπλο τεράστιας στρατηγικής σημασίας έναντι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι υπάρχει μια παραδοχή ότι το σχέδιο αποτελεί συνέχεια των εξελίξεων που χρησιμοποιούνταν από τη Σοβιετική αμυντική βιομηχανία για τη δημιουργία μιας γιγαντιαίας τορπίλης με την ονομασία Τ-15. Το σχέδιο αυτό τέθηκε στο αρχείο λόγω της αδυναμίας οικονομικών πόρων.

Η ουσία είναι όμως ότι, η τορπίλη «Status-6» εγγυάται τρομερά αντίποινα απέναντι στις δυνάμεις των φονιάδων του ΝΑΤΟ και για αυτό αναζητείται άμεσα «αντίδοτο» από τη δύση, σύμφωνα με δυτικούς ειδικούς αμυντικούς αναλυτές σε μια νέα κούρσα παγκόσμιων εξοπλισμών.


πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...