Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Οι Τάταροι λίαν συντόμως θα δουν όσα έχουν προφητευτεί γι’ αυτούς

Ρόδος: Απάντηση «βόμβα» σε Ερντογάν από Γέροντα Αθανάσιο για τουρκική μειονότητα

Γράφει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, π. Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Οι πάροινες διεκδικήσεις του σουλτάνου-Συνέδρια επί συνεδρίων, πόθοι αιώνων που κοχλάζουν και όνειρα απατηλά βγήκαν πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τις διεκδικήσεις της γείτονος Τουρκίας .

Το θέμα δεν είναι νωπό καθώς δεκαετίες τώρα η Τουρκία επιζητεί έξοδο και διέξοδο στο Αιγαίο. Όλα τα αγάλματα του πατέρα τους , του Κεμάλ Ατατούρκ, του σφαγέα των Ελλήνων και των Αρμενίων, τον αναπαριστούν με το χέρι να δείχνει στο Αιγαίο.

Επομένως ο πόθος αυτός είναι υπόθεση δεκαετιών. Απλά κάθε φορά που γεννάται ελληνοτουρκικό επεισόδιο βγαίνουν όλα στη φόρα.

Βέβαια το λάθος είναι δικό μας . Υπερεκτιμούμε τις μεγαλοστομίες και τις δυνατότητες των Μογγόλων της Ανατολίας που ακόμα έχουν κρίση ταυτότητας.

Βέβαια οι γείτονες μας έχουν σοβαρές απαιτήσεις. Έχουν και γούστο καθώς θέλουν Κω και Ρόδο.

Σαν προβάδισμα προβάλλουν το γεγονός ότι στα δύο νησιά αυτά υπάρχει υπολογίσιμη μειονότητα Τούρκων και αυτό τους δίνει αυτόματα δικαιώματα.

Αλλά ακόμα και σ’ αυτό οι Έλληνες έφταιξαν.

Εμείς επειδή δεν είμαστε όχλος με συμπεριφορά Τατάρων και Μογγόλων σεβόμαστε την ετερότητα και βιώνουμε αρμονικά μαζί με τους ετερόκλητους γείτονές μας .

Δεν ακολουθήσαμε την πολιτική της Τουρκίας που με ύπουλες μεθοδεύσεις ερήμωσε την Ίμβρο και την Τένεδο αλλά και την βασιλεύουσα μας Κωνσταντινούπολη από Έλληνες .

Επομένως οι γείτονές μας φρικάρουν ατενίζοντας το βαθύ χάσμα που μας χωρίζει και για να βγουν στο προσκήνιο και να τρανώσουν την ύπαρξή τους εξαπολύουν απειλές ανυπόστατες .

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Μην πτοείσθε Συνέλληνες και Ελληνόψυχοι αδελφοί μου.
Εγγυητής της ελευθερίας μας είναι η δικαιοσύνη του Θεού.

Οι Τάταροι λίαν συντόμως θα δουν όσα έχουν προφητευτεί γι’ αυτούς και τότε θα αρχίσει ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων.
Ενδυναμούσθε εν Κυρίω

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...