Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ-Πατριαρχείο Μόσχας: Διακοπή μνημόνευσης Ιερώνυμου αν εκείνος μνημονεύσει τον Επιφάνιο

Ο Ιερώνυμος με τον Πάιατ
σχόλιο Γ.Θ : Μπορεί οι ΗΠΑ να κατάφεραν να έβαλαν την Αριστερά στην Παιδεία μας, τους αμερικανοπροσκυνημένους στην Πολιτική και στην Τηλεόραση και τώρα και στην διοικούσα Ελλαδική Εκκλησία αλλά την τελευταία λέξη την λέει πάντα ο Θεός. 
Όποιος είναι Ορθόδοξος θα βλέπει πάντα σαν αδελφούς αγαπημένους και τους Ρώσους και τους Σέρβους και τους Ρουμάνους και τους Σύριους. Όσο και αν εργάζονται να μας κάνουν εχθρούς ΔΕΝ θα το καταφέρουν
 

«Βόμβα» από την Μόσχα! Η Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε πριν από λίγο να διακόψει την μνημόνευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου σε περίπτωση που ο ίδιος μνημονεύσει τον επικεφαλής της νέας ουκρανικής εκκλησίας Επιφάνιο ως απάντηση στην απόφαση της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα διατηρήσει μια κοινωνία με όλους τους επισκόπους και κληρικούς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας που δεν αναγνωρίζουν τους ουκρανούς σχισματικούς», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, επικεφαλής του τμήματος για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Εκτιμούμε την κοινωνία προσευχής με τους αδελφούς μας στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα διατηρήσουμε μαζί τους μια γεμάτη προσευχή κανονική και ευχαριστιακή κοινωνία μέσω όλων εκείνων των αρχιερέων και ποιμένων που έχουν ήδη αντιταχθεί ή θα αντιταχθούν στην αναγνώριση του ουκρανικού σχίσματος που δεν θα κηλιδωθούν με την συλλειτουργία με σχισματικούς ψεύτικους ιεράρχες , αλλά θα δώσουν ένα παράδειγμα χριστιανικού θάρρους και στέρεας στάσης για την πίστη του Χριστού «, δήλωσε.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...