Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Αμφισβητεί ο Πάπας την θεϊκή ενσάρκωση του Ιησού; Τι αποκαλύπτει φίλος του – Τι απαντάει το Βατικανό

του Μανώλη Κείου

Ο Eugenio Scalfari, ένας 95χρονος αυτοαποκαλούμενος άθεος και δημοσιογράφος που υπήρξε μακροχρόνιος φίλος του Πάπα Φραγκίσκου, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι ο ποντίφικας δεν πιστεύει ότι η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού ήταν θεϊκή.

Ο Scalfari έγραψε στην ιταλική έκδοση της La Repubblica ότι ο ποντίφικας του είπε ότι όταν ο Ιησούς Χριστός ενσαρκώθηκε, ήταν άνθρωπος, «άνθρωπος εξαιρετικών αρετών» αλλά «καθόλου Θεός», σύμφωνα με το CNS News.

Απαντώντας στην αναφορά αυτή ο Matteo Bruni, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, ανέφερε σε δήλωση ότι η μνήμη του Scalfari για τη συνομιλία του με τον πάπα δεν ήταν «πιστός απολογισμός» αυτού που του είπε για το θέμα.

«Όπως ήδη αναφέρθηκε σε άλλες περιπτώσεις, οι λέξεις που ο Δρ. Eugenio Scalfari αποδίδει στον Άγιο Πατέρα κατά τη διάρκεια συνομιλιών μαζί του δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πιστός απολογισμός των όσων ειπώθηκαν, αλλά αποτελούν μια προσωπική και ελεύθερη ερμηνεία αυτού που άκουγε, όπως φαίνεται εντελώς προφανές από αυτό που είναι γραμμένο σήμερα σχετικά με τη θεότητα του Ιησού Χριστού «, δήλωσε ο Bruni.

«Μόλις ενσαρκωθεί, ο Ιησούς σταματά να είναι Θεός και γίνεται άνθρωπος μέχρι το θάνατό του στο σταυρό», υπενθύμισε ο Σκαλφάρι.

Συνέχισε δε υποστηρίζοντας: «Όταν είχα την ευκαιρία να συζητήσω αυτές τις προτάσεις, ο Πάπας Φραγκίσκος μου είπε:« Είναι η αποδεδειγμένο ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, όταν έγινε άνθρωπος, αν και άνθρωπος εξαιρετικών αρετών, δεν ήταν καθόλου Θεός . »»

Την Πέμπτη, ο Paolo Ruffini, επικεφαλής στο Δίκτυο Επικοινωνιών στο Βατικανό, αρνήθηκε έντονα τους ισχυρισμούς για το τι πιστεύει ο Φραγκίσκος.

«Σε αυτό το τελευταίο άρθρο του Eugenio Scalfari, όπως ήδη γνωρίζετε, υπήρξε σαφής διάψευση από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Δρ [Matteo] Bruni. Ωστόσο, θα ήθελα να επαναλάβω ότι ο Άγιος Πατέρας δεν είπε ποτέ όσα έγραψε ο Σκαλφάρι ότι είπε. Συνεπώς, τόσο οι αναφερόμενες παρατηρήσεις όσο και η ελεύθερη ανασυγκρότηση και ερμηνεία από τον Δρ. Scalfari δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πιστή αναφορά σε αυτό που είπε ο Πάπας» τόνισε.

δείτε και...
Οι μασονικές στιγμές του Πάπα...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...