Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Αν τους αγαπάς εσύ πρώτα, να ξέρεις ότι και αυτοί σε αγαπούν το ίδιο


Φοβερή είναι η φτώχεια, πιο φοβερός όμως ο άδικος πλούτος.
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος


Ο Κύριος μπορεί και χίλια χρόνια να περιμένει για να σωθεί έστω και ένας άνθρωπος, για να αναπληρωθεί ο αριθμός των Αγγέλων που έπεσαν. 
Όσιος Σεραφείμ της Βίριτσα

Μην παρακολουθείς τους άλλους αμαρτωλούς, πως ζουν. Η δική τους απώλεια, δεν θα σε σώσει.. 
Άγιος Ιννοκέντιος Μόσχας

Η εμπιστοσύνη στον Θεό είναι μια συνεχής μυστική προσευχή που φέρνει αθόρυβα τις δυνάμεις του Θεού εκεί που χρειάζονται και την ώρα που χρειάζονται.
Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης

«Στον μικρό βάτο κρύβεται ο μεγάλος λαγός. Να μην υποτιμούμε κανέναν. Άτομα που δεν υπολογίζεις, που ζουν άσημη ζωή, έχουν μέσα τους Χριστό. Ενώ, εκεί που ακούγονται μεγάλα ονόματα, απογοητεύεσαι.»
Ιερομόναχος Χρυσόστομος Σταυρονικητιανός

Εκείνος που μιλάει, επειδή το θέλει ο Θεός, καλά κάνει. Και εκείνος που σιωπά, γιατί το θέλει ο Θεός, επίσης καλά κάνει.
Αββάς Ποιμήν

Να προσεύχεσαι και να αγαπάς. Να αγαπάς το Θεό και τους ανθρώπους. Δεν βλέπεις εδώ τι κάνει η αγάπη του Χριστού; Να μη λες μέσα σου ”με αγαπούν οι άλλοι;”. Αν τους αγαπάς εσύ πρώτα, να ξέρεις ότι και αυτοί σε αγαπούν το ίδιο.
Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης


Ζούμε μέσα στην οδύνη, επειδή είμαστε μακριά από τον Θεό που αγαπάμε. Αυτό δημιουργεί την ακόλουθη κατάσταση: βρισκόμαστε μέσα στην οδύνη της στέρησης του Θεού, και συγχρόνως η φωτιά που υπάρχει μέσα μας, μας ωθεί προς τον Θεό με μεγάλη δύναμη.
Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...