Διαδικασία
- Για την ασπρόμαυρη τούρτα ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, να γίνουν σαν σκόνη.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Το απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 25 εκ.
- Το πιέζουμε προς τα κάτω, ώστε να είναι παντού ισόπαχο και να γίνει μια ενιαία βάση.
- Συνεχίζουμε με την κρέμα: Λιώνουμε τις κουβερτούρες με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και λίγο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, να ενσωματωθούν και αυτά τα υλικά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί καλά, λίγο πριν βράσει, ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
- Οταν πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά για να μην κολλήσει.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας πού και πού για να μην κάνει κρούστα (για περίπου 1 ώρα).
- Τη ρίχνουμε πάνω στην μπισκοτένια βάση και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω στην κρέμα.
- Τρίβουμε τα 60 γρ. κουβερτούρα σε χοντρές φλούδες και τις ρίχνουμε πάνω στη σαντιγί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/aspromayri-toyrta/163440/