15'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ζαχαρούχο γάλα με τη μόρφατ, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί.
- Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα μπισκότα και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια.
- Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (για 2 ώρες).
- Πασπαλίζουμε το γλυκό με την τριμμένη σοκολάτα.
- Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 10.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/glyko-psygeioy-me-sokolata-kai-mpanana/182558/