Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Ταξίδι στη Νίσυρο

Η Νίσυρος διαθέτει φυσικές ομορφιές και δυνατότητες εναλλαγής τοπίου. Απόκρημνες ακτές και πράσινες πλαγιές διακόπτονται από ιδιαίτερης ομορφιάς παραλίες. Κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες, οικισμοί ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής με βοτσαλόστρωτες πλατείες, παραδόσεις και έθιμα σας προσκαλούν για εξερεύνηση. Το ήπιο κλίμα είναι κατάλληλο για τουρισμό όλο το χρόνο.Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε

Το ΜΑΝΔΡΑΚΙ: Ο μεγαλύτερος οικισμός όπου βρίσκονται το λιμάνι, το Λαογραφικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Παλαιόκαστρο (6ος- 4ος π.Χ. αι.), το Ενετικό Κάστρο με την Παναγιά την Σπηλιανή, τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά, οι βοτσαλόστρωτες πλατείες του Δημαρχείου και του Ποταμού και την παραλία των Χοχλάκων για κολύμπι με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.


Τους ΠΑΛΟΥΣ: Ένα γραφικό ψαροχώρι, όπου υπάρχουν τα Αρχαία Ρωμαϊκά Λουτρά και μέσα σε αυτά βρίσκεται χτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας της Θερμιανής.


Το ΕΜΠΟΡΕΙΟ: Ο ορεινός παραδοσιακός οικισμός με το Κάστρο της Παντονίκης, την εκκλησία των Ταξιαρχών, τη Φυσική Σάουνα . Από το " μπαλκόνι του Εμπορειού " απολαύστε την υπέροχη θέα προς την Καλδέρα και τον Προφήτη Ηλία, πίνοντας καφέ, ούζο και γευόμενοι παραδοσιακά φαγητά


Τα ΝΙΚΕΙΑ: Ο ορεινός οικισμός, με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική και την πανοραμική θέα προς την Καλδέρα. Η Πόρτα, φημισμένη βοτσαλόστρωτη πλατεία, η Εκκλησία των Εισοδείων της Θεοτόκου, η Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και η Μονή Παναγιάς Κυράς βρίσκονται εδώ.


Την ΚΑΛΔΕΡΑ: Το υπαίθρειο γεωλογικό μουσείο με τους κρατήρες Στέφανο, Πολυβώτη κ.α. Για την περιηγησή σας θα χρειαστείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να απολαύσετε το μοναδικό αυτό φαινόμενοΠαραλίες

Οι ακτές, κρημνώδεις, στην πλειοψηφία τους, διακόπτονται από λίγες, αλλά ειδυλλιακές παραλίες, που υπάρχουν περιμετρικά του νησιού όπως: η Λευκή Παραλία, η παραλία των Πάλων, η Παχιά Άμμος, οι Λυές, και η μοναδική παραλία των Χοχλάκων που πήρε το όνομα της χάρη στα μεγάλα μαύρα βότσαλα από λάβα.


Η Νίσυρος συνδέεται με τον Πειραιά μόνο με καράβι και το ταξίδι διαρκεί περίπου 14 ώρες. Τοπικά δρομολόγια μπορούν να σας πάνε στις γειτονικές Κω, Κάλυμνο και Ρόδο.

https://traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...