Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ο αμερικανικός στρατός διαμαρτύρεται για το αεροσκάφος της Βενεζουέλας που αναχαίτισε Αμερικάνικο κατασκοπευτικό ΕP-3

Ένα μαχητικό της Βενεζουέλας Su-30 αναχαίτησε Αμερικάνικο κατασκοπευτικό αεροπλάνο πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα, δήλωσε ο αμερικανικός στρατός, υποστηρίζοντας ότι το μαχητικό ήταν σε «μη ασφαλή απόσταση» και κατηγόρησε τη Ρωσία για την «ανεύθυνη» υποστήριξή της στο Καράκας.

Su-30 που πλησίαζε ένα αεροπλάνο αναγνώρισης EP-3 των ΗΠΑ,καταγράφηκε σε βίντεο που
απελευθερώθηκε από τη Νότια Διοίκηση το Σάββατο. Η ίδια η διαδρομή πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό. Είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα, αλλά δεν είπε πόσο κοντά ήταν το EP-3 στα σύνορα της Βενεζουέλας, δηλώνοντας ότι τα αεροσκάφη βρίσκονταν στον διεθνή εναέριο χώρο.
Οι ενέργειες του αεροσκάφους της Βενεζουέλας "έθεσαν σε κίνδυνο" το αμερικανικό αεροσκάφος και το πλήρωμά του, δήλωσε η Southern Command, υποστηρίζοντας ότι ήταν σε «μη ασφαλή απόσταση». Το Su-30 δεν φαίνεται να έχει ορατά όπλα, ωστόσο αεροπλάνα αυτού του τύπου συνήθως έρχονται εφοδιασμένα με εσωτερικό αυτοκανόνι.
Συνοπτικά πλάνα που δείχνουν το αμερικανικό αεροπλάνο κατασκοπείας - προφανώς πλευρισμένο από το Su-30 - απελευθερώθηκαν από τη Βενεζουέλα.
Δεδομένου ότι το αεροσκάφος της Βενεζουέλας ήταν ρωσικής κατασκευής, ο αμερικανικός στρατός δεν δίστασε να κατηγορήσει τη Μόσχα - για το περιστατικό.
Μέσα από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ να εξαλείψουν την Maduro και να εγκαταστήσουν τον αυτοεξυπηρετούμενο «προσωρινό πρόεδρο» Χουάν Γκουάιντο, η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Μόσχα να σταματήσει τη συνεργασία της με τη Βενεζουέλα και να «βγει από τη χώρα». Η Ρωσία αναφέρει ότι η συνεργασία, η οποία είναι σύμφωνη με όλους τους διεθνείς κανόνες, πρόκειται να επεκταθεί.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...