Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΓΕΡΟΝΤΑ, γιατί τα φαγητά στο 'Άγιον Όρος αν και νηστίσιμα, είναι ιδιαιτέρως νόστιμα;



-ΓΕΡΟΝΤΑ, γιατί τα φαγητά στο 'Άγιον Όρος αν και νηστίσιμα, είναι ιδιαιτέρως νόστιμα;
-Διότι μαγειρεύονται με το μπαχάρι της ευχή Πες το να το κάνει κι ή γυναίκα σου και θά δεις πόσο ωραία φαγητά στο έξης θά τρώτε.

ΕΙΠΕ μοναχός:
Με τήν εύχούλα Κύριε Ιησού Χριστέ, έλέησόν με η καρδιά καταπίνει τον Χριστό και ό Χριστός καταπίνει τήν καρδιά μέχρι να γίνουν τα δυο ένα Να γίνει γιά μάς τόσο αναγκαία ή προσευχή, όπως το φαί και το νερό.
Κάποιοι ληστές παλαιότερα, αφού λήστευαν τα χαράματα ενώ Γεροντάκι, το έδεσαν και κατόπιν του είπαν: «Θα μείνεις έδώ μέχρι το απόγευμα». Και εκείνος διαμαρτυρόμενος τους ρώτησε εντελώς φυσικά:
«Τι λέτε; Και πώς θά κάνω εγώ την ακολουθία μου».

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ πολύ τον περισπασμό, πού δημιουργεί ο ψεύτικος και ελκυστικός κόσμος της οθόνης. Σκλαβώνει τον νου και μετά θέλεις... έναν μήνα για να ελευθερωθείς.

- ΓΕΡΟΝΤΑ, πώς θά καταφέρουμε να έχουμε συγκεντρωμένο το μυαλό στην προσευχή;
- Πρέπει ό νους να είναι μαζεμένος και συγκεντρωμένος όλη τήν ημέρα στον Θεό γιά να είναι κατόπιν και στήν προσευχή. Να έχουμε όλην την ημέρα μνήμη Θεού, να είμαστε δεμένοι όλο το εικοσιτετράωρο, ως με άλλον ομφάλιο λώρο με τον Χριστό και τότε και ή προσευχή θά είναι ζωντανή και θερμή. Έδώ πολύ βοηθάει ή λειτουργική ζωή της Εκκλησίας με τις διάφορες καθημερινές ακολουθίες της. Όσο μπορείτε και σεις έντός τού κόσμου κρατήστε και κάμετε τις ακολουθίες αυτές.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...