Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μετά το "κόψιμο" από την Αυστραλία πήγε εκεί που η αγκαλιά είναι πάντα ανοιχτή

Η πρώτη ρακέτα του παγκόσμιου τένις , Νόβακ Τζόκοβιτς, μετα την αυστραλινή του περιπέτεια επισκέφθηκε τη Μονή Όστρογκ, όπου προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου Βασιλείου του Θαυματουργού του Όστρογκ . Στο μοναστήρι, ο... εκτοπισμένος τις προάλλες από την Αυστραλία αθλητής συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Πριμόρσκι Ιωαννίκιο και τους αδελφούς του μοναστηριού στην τραπεζαρία της μονής. Η συζήτησή τους στράφηκε στις τελευταίες εξελίξεις και τους πειρασμούς που πέρασε ο Τζόκοβιτς τον τελευταίο μήνα.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον Σέρβο αθλητή να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο γήπεδο του τένις και να αρχίσει να κάνει αυτό που δόξασε όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τον λαό και τη χώρα του.

Σε ένδειξη προσευχητικής μνήμης και ευλογίας, ο Μητροπολίτης δώρισε στον Τζόκοβιτς μια εικόνα του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ, του θαυματουργού, ώστε ο Άγιος να γίνει βοηθός του σε όλα τα καλά εγχειρήματα.

Στο μεταξύ κολακευτικά λόγια για τον Σέρβο τενίστα είχαμε από τον CEO της Tennis Australia.

Τη βεβαιότητα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μηνύσει την διοργανώτρια του Australian Open, Tennis Australia, εξέφρασε ο επικεφαλής της, Γκρεγκ Τάιλι.

«Θα υπάρξουν πολλές φήμες για πολλά θέματα αλλά αυτή τη στιγμή συγκεντρωνόμαστε στο να διεξαχθεί όπως πρέπει το event και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να διοργανώνουμε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός», είπε στο ABC TV για τις φήμες για μήνυση του Σέρβου τενίστα.

Όταν ερωτήθηκε και για το εάν θα μπορέσει να παίξει ξανά ο Σέρβος στη Μελβούρνη αφού σύμφωνα με την νομοθεσία μετά από την απέλαση υπάρχει ενδεχόμενο να τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου για τρία χρόνια στην Αυστραλία είπε: «Ναι. Προφανώς αναγκαστικά μένει εκτός φέτος, αλλά πρόθεση του είναι να επιστρέψει. Παραμένει ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο και αγαπάει το Αustralian Open».

 





πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...