Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ο Πούτιν έστειλε τους «εξολοθρευτές» της ομάδας «Βάγκνερ» στη Βενεζουέλα: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έθεσε το Καράκας τους S-300 – Bίντεο

Δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκαν στο Καράκας, μεταφέροντας έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στρατού και περίπου 100 στρατιώτες, σύμφωνα με τοπικό δημοσιογράφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Μια ιστοσελίδα εντοπισμού πτήσεων επιβεβαιώνει ότι δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από ρωσική αεροπορική βάση προς το Καράκας την Παρασκευή, ενώ ένα από τα αεροσκάφη αυτά απογειώθηκε από το Καράκας σήμερα Κυριακή.

Η αναφορά, επισημαίνει το Reuters, έρχεται τρεις μήνες μετά την κοινή άσκηση του στρατού της Βενεζουέλας με τον ρωσικό στρατό, στο έδαφος της Βενεζουέλας, για την οποία ο Νίκολας Μαδούρο είχε αναγνωρίσει ως σημάδι ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χαβιέ Μαγιόρκα, στο ένα από τα δύο αεροπλάνα επέβαινε ο Βασίλι Τονκοσκούροφ, επικεφαλής δυνάμεων εδάφους του ρωσικού στρατού, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ήταν αεροπλάνο κάργκο και μετέφερε 35 τόνους στρατιωτικού υλικού.

Ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Ilyushin IL-62 και ένα Antonov AN-124 στρατιωτικό κάργκο αναχώρησαν για το Καράκας την Παρασκευή από την ρωσική βάση Τσκαλόβσκι, με ενδιάμεσο σταθμό την Συρία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightradar24.

Το κάργκο αναχώρησε από το Καράκας το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με την επίσης ιστοσελίδα εντοπισμού πτήσεων Adsbexchange.

Μάρτυρας του πρακτορείου Reuters είδε το επιβατικό ρωσικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Maiquetia του Καράκας την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη δήλωση σχετικά με τα ρωσικά αεροσκάφη.

Την περασμένη Τετάρτη ο Μαδούρο είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επρόκειτο να στείλει φάρμακα την «επόμενη εβδομάδα».

Ενδεχομένως να πρόκειται για μέλη της “Βάγκνερ”, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία και οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές τις οποίες το Κρεμλίνο θέλει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Tην ίδια στιγμή, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται και οι S-300

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...