Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Stratfor: Η Ελλάδα το 2020 θα εμπλακεί σε έναν πόλεμο

σχόλιο Γ.Θ : Εκτίμηση ή επιθυμία της Stratfor (CIA);


Ένα άρθρο φωτιά έγραψε ο George Friedman, ιδρυτής του οργανισμού στρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο βιβλίο του “The next 100 years” στο οποίο κάνει μια προσπάθεια να προβλέψει τις εξελίξεις στο παγκόσμιο στρατηγικό στερέωμα μέχρι το 2100.

Στο εν λόγω βιβλίο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα περίπου το 2020 θα
εμπλακεί σε έναν πόλεμο και μάλιστα κάνει μια προσπάθεια να βρει και τις αιτίες που θα οδηγήσουν σε αυτή τη σύρραξη.

Για το βιβλίο αυτό έγραψε μια εξαιρετική ανάλυση ο συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού, Δημήτριος Κωνσταντινίδης, την οποία και σας παραθέτουμε όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα militaire.gr:

Γράφει ο Δημήτριος Κωνσταντινίδης, Σχης (εα)
MS National Grand Strategy, NDU Washington D.C
MBA, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ο George Friedman ιδρυτής του οργανισμού στρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο βιβλίο του “The next 100 years” εκδόσεως 2009, προσπάθησε να προβλέψει τις εξελίξεις στο παγκόσμιο στρατηγικό στερέωμα μέχρι το 2100.

Σε αυτό το βιβλίο ο εν λόγω αναλυτής προέβλεψε για το 2020, ότι η Ελλάδα θα εμπλακεί σε πολεμική σύγκρουση στα Βαλκάνια.

Αν και δεν γράφει για ποιο λόγο οι χώρες των Βαλκανίων θα συγκρουστούν μεταξύ τους, το δημοσίευμα του BBC περί καταπιεσμένης «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, καθώς επίσης η επιστολή – αίτηση του Ουράνιου Τόξου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας», αποτελούν μια πολύ καλή αφορμή.

Μπορεί διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες να περιέρχονται τα ΜΜΕ προκειμένου να μας πείσουν για το αναγκαίο της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και να μας παρουσιάσουν τα φοβερά κατά την γνώμη τους πλεονεκτήματα της χώρας μας από την εν λόγω συμφωνία, η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Είναι όμως δυνατόν να οδηγηθούμε στον πόλεμο, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη του George Friedman;
https://amethystosbooks.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...