Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

DIA: Η Κίνα γνωρίζει την “αχίλλειο πτέρνα” των ΗΠΑ και σκοπεύει να την “χτυπήσει”

Ήδη από το 2007, η Κίνα έχει επικεντρωθεί τόσο στα μεγαλύτερα στρατηγικά και στρατιωτικά πλεονεκτήματα της Αμερικής όσο και στις μεγαλύτερες αδυναμίες της.
Υπάρχουν περίπου 1.957 δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας, από τους οποίους οι 849 ανήκουν στις ΗΠΑ και από αυτούς, μόνο ένας είναι “ανθεκτικός” είναι ανθεκτική στις παρεμβολές (jamming) ξένων δυνάμεων. Ενώ αυτό θα πρέπει να είναι ανησυχητικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, φαίνεται ότι μια άλλη χώρα ενδιαφέρεται περισσότερο για αυτό το γεγονός, η Κίνα.

Σήμερα, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (και κατ 'επέκταση ο Στρατός, το Ναυτικό και οι Πεζοναύτες που εντάσσονται σε αυτόν) αποκτούν μεγάλα κέρδη από την προβολή ισχύος και υψηλής τεχνολογίας, με τους Κινέζους επιστήμονες να έχουν επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, στα “αντι-δορυφορικά” οπλικά συστήματα και στην ικανότητα να προβάλλει η χώρα τους ισχύ παγκοσμίως, όπως οι ΗΠΑ.

"Η Κίνα χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες δορυφορικές λειτουργίες και πιθανώς δοκιμάζει τεχνολογίες διπλής χρήσης που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε αποστολές κατά των δορυφόρων του εχθρού", ανέφερε η έκθεση της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, η λεγόμενη DIA.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση πραγματεύεται την δυνητική επίθεση εναντίον των αμερικανικών δορυφόρων, από τα προηγμένα οπλικά συστήματα της Κίνας, που μπορούν να εκτοξευτούν από το έδαφος της.

"Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσει ένα εύρος δυνατοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν ή να αποτρέψουν τη χρήση δορυφόρων και των υπηρεσιών τους από τον αντίπαλο κατά τη διάρκεια κρίσεων ή συγκρούσεων", αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Συνεχίζει, υπογραμμίζοντας πως “εκτός από την έρευνα και την πιθανή ανάπτυξη συστημάτων παρεμβολών ηλεκτρονικού πολέμου κατά των εχθρικών δορυφόρων, η Κίνα έχει σημειώσει πιθανώς πρόοδο στα όπλα κινητικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του αντι-δορυφορικού πυραυλικού συστήματος που δοκιμάστηκε τον Ιούλιο του 2014".

“Οι αναφορές και οι εκθέσεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού υπογραμμίζουν την ανάγκη καταστροφής, χτυπήματος ή παρεμβολής με τα συστήματα αναγνώρισης και παρακολούθησης του εχθρού” επεσήμανε η DIA. Ακόμα προσθέτει πως δορυφόροι επικοινωνίας και παρόμοια συστήματα είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν στόχοι προτεραιότητας για το Πεκίνο, ώστε ο εχθρός να απωλέσει την “όραση και την ακοή του”.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνα έχει επικεντρωθεί στο να είναι ισότιμη σε μέγεθος και αριθμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικότερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, δίχως όμως να επωμιστεί το βάρος της παραγωγής τέτοιων συστημάτων, με αποτέλεσμα να προσφεύγει στις γνωστές “μεθόδους” όπως κλοπή τεχνολογίας ή “reverse engineering” και κατασκοπεία.

http://karfotiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...