Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ερντογάν: Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα ξεκινήσει από την Συρία


Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο προαναγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, αφού λόγω της Συρίας βλέπει ανάφλεξη στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας με την εμπλοκή μάλιστα και του Ιράν. Προφανώς και η Τουρκία θα βάλει το δαχτυλάκι της, αφού ήδη σπεύσει να πάρει θέση στη Συρία.

Στην αναφορά του στη Συρία ο Ερντογάν είπε πως εκεί οι Αμερικανοί έχουν είκοσι βάσεις, έχουν στρατό και το Ιράν και η Ρωσία. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν, αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως αν γίνει χρήση δυνάμεων, τόνισε, τότε θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Η ομιλία του Ερντογάν ήταν σε εκδήλωση για την Υγεία και όπως ήταν αναμενόμενο πάγωσε το ακροατήριο. Οι δηλώσεις του έκαναν αμέσως τον γύρω του διαδικτύου καθώς ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποιούσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο.

«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, παγώνοντας το κοινό.

Και ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί κατά των ΗΠΑ λόγω της ενίσχυσης των Κούρδων ανταρτών στη Συρία, ο εκπρόσωπος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον αναβάλλεται…

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα πήγαινε στις 19 Μαρτίου στην Αμερικανική Πρωτεύουσα. Η αναβολή της επίσκεψης έρχεται χωρίς αιτιολόγηση και όλοι βλέπουν ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την αλλαγή ηγεσίας στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, αλλά με την κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που φαίνεται να βαθαίνει.

Αυτό προφανώς έχει να κάνει με τον διορισμό του Μάικ Πομπέο στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Ο Πομπέο είχε περιγράψει την Τουρκία, σε tweet του στις 16 Ιουλίου του 2017 ως μια «ολοκληρωτική ισλαμιστική δικτατορία», προσθέτοντας ειρωνικά ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είναι τόσο δημοκρατική όσο και το Ιράν…

Καθώς η τουρκική απόπειρα πραξικοπήματος είχε αρχίσει να καταρρέει στις 15 Ιουλίου του 2016 ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Javad Zarif, είχε σχολιάσει ότι ο τουρκικός λαός υπερασπίζεται τη δημοκρατία του και αντιμετωπίζει το στρατό.

«Η ηρωική άμυνα για δημοκρατία και της εκλεγμένης κυβέρνησής τους αποδεικνύει ότι τα πραξικοπήματα δεν έχουν θέση στην περιοχή μας και είναι καταδικασμένα να αποτυγχάνουν», είχε πει ο Zarif στις 16 Ιουλίου.

Δύο ώρες αργότερα ο Πομπέο είχε σχολιάσει:

«Η ιρανική κυβέρνηση είναι τόσο δημοκρατική όσο και αυτή του Ερντογάν. Πρόκειται και για δύο ολοκληρωτικές ισλαμιστικές δικτατορίες»..

Μετά την αναρρίχηση του στο αξίωμα διευθυντή της CIA ο Πομπέο διέγραψε την συγκεκριμένη ανάρτηση. Της διαγραφής όμως ακολούθησε μια προβληματική, έως καταστροφική συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο πριν από ένα χρόνο το Φεβρουάριο του 2017.

Ο Ερντογάν τότε αναγκαστικά τον είχε δεχθεί για να του θέσει το θέμα της αμερικανικής υποστήριξης στο YPG/SDF και από ότι φαίνεται δεν θα γλιτώσει εύκολα από τον συγκεκριμένο Αμερικανό αξιωματούχο. Τώρα θα πρέπει να δέχεται και ως υπουργό Εξωτερικών!

Αν δούμε τα μηδαμινά αποτελέσματα που προέκυψαν από εκείνη την επίσκεψη (από τότε ο Ερντογάν έχει πολλές φορές κατηγορήσει τη CIA ότι συνεχίζει να εξοπλίζει τους Κούρδους) τότε το μέλλον των ήδη τεταμένων αμερικανο-τουρκικών σχέσεων δεν αναμένεται αισιόδοξο.



https://www.militaire.gr/na-etoimastoyme-gia-g-pagkosmio-polemo-mas-kalei-o-erntogan-poylaei-trela/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...