Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η τουρκική «Γιαβούζ» πλέει στο Αιγαίο και το ΝΑΤΟ ζητάει από το ΠΝ να εντοπίσει... Ρωσικό υποβρύχιο!

 Πολιτικοί είστε τσιράκια των αμερικανών 


Νοτιοδυτικά της Χίου, πλέει η Γιαβούζ, η γνωστή από τα Ίμια τουρκική φρεγάτα και οι αμερικανοί μας ζητούν διαμέσου του ΝΑΤΟ να εντοπίσουμε ρωσικό υποβρύχιο που κινείται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο!
Μια απίστευτη εξέλιξη λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες. Ενώ ταυτόχρονα έχουμε προκλήσεις σε Αιγαίο, Εβρο και Κυπριακή ΑΟΖ, το ΝΑΤΟ μας ζητά να εντοπίσουμε ρωσικό υποβρύχιο που κινείται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο!

Δηλαδή μας ζητάνε να κυνηγήσουμε ρωσικό υποβρύχιο την ώρα που η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνεται και έχει φθάσει στο κόκκινο!

Επιπλέον το ΠΝ έχει διαθέσει ένα υποβρύχιο σε άσκηση του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Σικελίας. Στην άσκηση συμμετέχει και η Τουρκία.



Να θυμήσουμε, πως η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις στο κεντρικό Αιγαίο για δύο ολόκληρους μήνες , μπλοκάροντας μια τεράστια περιοχή από την οποία διακινούνται εκατοντάδες εμπορικά πλοία κάθε μήνα, κατά το μεγαλύτερο μέρος Μαρτίου και Απριλίου.

Η Άγκυρα έχει εκδώσει ναυτική προειδοποίηση για ναυτικές ασκήσεις μέσω NAVTEX, αλλά στην ουσία πρόκειται για «κεκαλυμμένες στρατιωτικές ενέργειες» με τις οποίες οι Τούρκοι θέλουν να επιδείξουν «ισχύ και κυριαρχία» στο μέσο του Αιγαίου το οποίο διεκδικούν μετά τον 25ο παράλληλο.

Σύμφωνα με τη NAVTEX, η Τουρκία θα μπλοκάρει την περιοχή ανάμεσα στα νησιά της Σκύρου, Ψαρά και Εύβοια για «στρατιωτική ναυτική άσκηση που αφορά πραγματικά πυρά τον Μάρτιο 7, 8, 25-27, 28, 29 και τον Απρίλιο 2, 3, 4, 5, 6-10, 24-26 και 30.

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στην Notam της Αγκυρας με την οποία είχε «κλειδώσει» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά ακόμη και μέσα στο Πάσχα και μέχρι τέλος Απριλίου.

Ομως για ποιον λόγο να μπούμε σε αυτή την διαδικασία; Για ποιον λόγο να ψυχρανθούν περεταίρω οι σχέσεις μας με την Ρωσία;

Σκεφτήκαμε ενδεχόμενα αντίποινα σε διπλωματικό επίπεδο;


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...