Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ζητά τη συμμετοχή των πολιτών στην Άμυνα της χώρας: Να καλούνται σε εκπαίδευση…

σχόλιο Γ.Θ : Τώρα το θυμηθήκανε αυτοί που μας έφεραν ως εδώ... Τώρα εδιαφερθήκανε και λένε τα αυτονόητα χωρίς να ζητήσουν μία συγνώμη για τα τραγικά λάθη στην Άμυνα, τις μίζες στα εξοπλιστικά και τις βάσεις των αμερικανοφονιάδων που υποτίθεται μας προστατεύουν

Τη συμμετοχή των πολιτών στην Άμυνα της χώρας, πρότεινε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Βλέπω ότι δεν είμαστε έτοιμοι ως λαός να κάνουμε ορισμένες θυσίες για να κρατήσουμε το Αιγαίο δικό μας. Οι θυσίες είναι να είμαστε απολύτως έτοιμοι, να κρατάμε το ετοιμοπόλεμο των Ένοπλων Δυνάμεών μας στο μέγιστο σημείο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται και μεγαλύτερα έξοδα για την Άμυνά μας και περισσότερη συμμετοχή των πολιτών στην Άμυνα της χώρας. Το πρότυπο του Ισραήλ και της Ελβετίας να μας χρησιμεύσουν και εδώ για να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε μια άμυνα συνεχή και διαρκή και να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα» τόνισε ο κ. Φορτσάκης και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ελβετίας.

«Οι Ελβετοί καλούν τους πολίτες του μέχρι κάποια ηλικία ορισμένες μέρες κάθε χρόνο για να συμμετέχουν στην άμυνα της χώρας. Τους ενημερώνουν, τους εντάσσουν μέσα σε ένα πλαίσιο άμυνας και τους κινητοποιούν συνεχώς. Εδώ στην Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει. Εδώ κάνουμε σαν να μην μας ενδιαφέρει το θέμα του Αιγαίο» είπε, διευκρινίζοντας πως η παραπάνω πρόταση αποτελεί προσωπική του σκέψη.

Ερωτηθείς αν πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμη και για μια εμπόλεμη κατάσταση, απάντησε: «Βεβαίως πρέπει να προετοιμαστούμε και για μια εμπόλεμη κατάσταση γιατί η κατάσταση της Τουρκίας είναι τέτοια που δείχνει ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις και ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις την ειρήνη είναι να είσαι έτοιμος να δώσεις και μάχη αν χρειαστεί».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...