Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Βρέθηκαν και συζήτησαν Πούτιν και Τραμπ στο Βιετνάμ

Κοινό μέτωπο Τράμπ-Πούτιν κατά του Ισλαμικού κράτους - Δεσμεύονται για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Πρωινή συζήτηση είχαν ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς περπατούσαν το Σάββατο για την "οικογενειακή φωτογραφία" της οικονομικής συνόδου των χωρών Ασίας - Ειρηνικού στο Βιετνάμ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία επίσημη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες, είχαν και χειραψία το βράδυ της Παρασκευής πριν το δείπνο, αλλά και κατά την έναρξη της συνάντησης για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού (APEC).

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τους δύο ηγέτες να συζητούν καθώς πήγαιναν στο σημείο, όπου θα γινόταν η παραδοσιακή φωτογράφιση στο θέρετρο Danang του Βιετνάμ.

Πούτιν και Τραμπ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, εκφράζουν μάλιστα σε κοινή δήλωσή τους την αποφασιστικότητα τους οι χώρες τους να συνεχίζουν να συνεργάζονται για την καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι δύο ηγέτες επίσης επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους απέναντι στην εθνική κυριαρχία της Συρίας, την ανεξαρτησία της και την εδαφική της ακεραιότητα. Παράλληλα, κάλεσαν όλες τις πλευρές της συριακής σύγκρουσης να λάβουν έναν ενεργό ρόλο στην πολιτική διαδικασία της Γενεύης.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφωνούν ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο πρόβλημα, αναφέρεται στο κείμενο της κοινής δήλωσης που δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, Τραμπ και Πούιν μίλησαν για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσαν τη σημασία των ζωνών αποκλιμάκωσης ως ένα ενδιάμεσο βήμα για να μειωθεί η βία στη Συρία. Εξέτασαν την πρόοδο της κατάπαυσης του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία, η οποία έφρασε στο τελικό της στάδιο πριν την εφαρμογή, την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο πρόεδροι στο Αμβούργο, τον Ιούλιο του 2017», αναφέρει η κοινή δήλωση.
http://www.sofokleousin.gr/archives/362554.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...