Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης είπαν γιατί αγοράζει ‘όλος ο κόσμος’ το ρωσικό S-400

RIA Novosti. Η ζήτηση για το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 «Triumph» είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και ο εκπρόσωπος ενός κατασκευαστή «ζηλεύοντας » δήλωσε ότι
η δυνατότητα της παραγωγής αυτών των συστημάτων δεν είναι απεριόριστη, γράφει η
γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung [1].
Η δημοσίευση υπενθυμίζει ότι πριν από έξι μήνες έγινε γνωστή η συμφωνία πώλησης του S-400 στην Κίνα. Πριν από αυτό, η Ρωσία είχε συμφωνήσει για την παροχή συστημάτων για τον «εξοπλισμό της Ινδίας».
Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν δύο ακόμα σημαντικές συμφωνίες: με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο του ρωσικού προέδρου Vladimir Kozhin, μια ολόκληρη σειρά ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων έχει μπει στην σειρά για να κατασκευαστούν – το ενδιαφέρον παρουσιάζεται στη Νοτιοανατολική Ασία, στη Μέση Ανατολή και σε ορισμένες άλλες χώρες. Ο συντάκτης εξηγεί γιατί η συμφωνία είναι επωφελής για την Τουρκία: ως χώρα του ΝΑΤΟ, καταδεικνύει με βεβαιότητα ότι παραιτείται από την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.
Ωστόσο, αυτή η ‘πράξη πολιτικής ανυπακοής’ χωρίς τα στρατιωτικά πλεονεκτήματα των ρωσικών συστημάτων δεν θα είχε νόημα, τονίζουν στην Süddeutsche Zeitung.
‘Το αναβαθμισμένο κινητό σύστημα S-400 – στην πραγματικότητα, είναι μια ολόκληρη ομάδα εκτοξευτών – θεωρείται πολύ αποτελεσματικό, καθώς μπορεί να καταγράψει και να επιτεθεί αυτομάτως σε διάφορους στόχους: μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη σε μεγάλο υψόμετρο, αναγνωριστικά όπως Awacs. Βαλλιστικούς πυραύλους, βλήματα cruise, αεροσκάφη και ακόμη και αόρατα βομβαρδιστικά », γράφει ο συγγραφέας.
‘Αποδείχθηκε η υπεροχή του έναντι των άλλων, είναι πραγματικά το καλύτερο σύστημα αεράμυνας από τα υπάρχοντα’, ανέφερε στην Γερμανική εφημερίδα ο Dmitry Shugaev, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας.
Ένας εμπειρογνώμονας στον οπλισμό, ο πρώην συνταγματάρχης Βόλφγκανγκ Ρίχτερ, πιστεύει ότι τα ρωσικά S-400 είναι από τα ‘κορυφαία προϊόντα στη διεθνή αγορά’.
‘Είναι σίγουρα καλύτερο από τα αμερικανικά συστήματα Patriot που έχει η Γερμανία’, λέει. ‘Και λιγότερο δαπανηρό.’
Για τη Ρωσία, οι πρόσφατες μεγάλες συμφωνίες είναι επίσης πολύ σημαντικές: επιβεβαιώνουν τη φήμη της ως του δεύτερου μεγαλύτερου εξαγωγέα όπλων στον κόσμο. Επιπλέον, η πρώτη παράδοση του S-400 στη χώρα του ΝΑΤΟ ικανοποιεί τις στρατηγικές φιλοδοξίες της Μόσχας: οι ΗΠΑ από τη συμφωνία της με την Τουρκία ‘δεν ήταν πολύ ενθουσιώδεις’.
‘Ωστόσο, ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ – η Ελλάδα – έχει ήδη αγοράσει ρωσικούς πυραύλους S-300, αλλά έχουν μικρότερες δυνατότητες από τα S-400 που έχει η Τουρκία τώρα’, σημειώνει ο συγγραφέας.
References Süddeutsche Zeitung

( http://www.sueddeutsche.de/politik/ruestung-begehrte-ware-aus-russland-1.3702343 )

https://ria.ru

https://tokoutsavaki.blogspot.gr/2017/10/s-400_11.html
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/10/s-400_13.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...