Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Έτοιμη η Ελλάδα για ανακήρυξη ΑΟΖ και εξόρυξη υδρογονανθράκων


Τι έγινε σήμερα που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο


Στα χνάρια της Κύπρου κινείται η Ελλάδα, αφού σήμερα έλαβε χώρα μία κρίσιμη συνάντηση, η οποία έμεινε εν πολλοίς κρυφή από τα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, τα ΕΛΠΕ είχαν συνάντηση στην Αθήνα με στελέχη της μεγαλύτερης ιδιωτικής πετρελαϊκής παγκοσμίως, της ExxonMobil, με αντικείμενο τη συνεργασία τους στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Exxon εξετάζει την είσοδό της σε νέες έρευνες στο Ιόνιο, πιθανώς και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Η εν λόγω εταιρεία μαζί με την Total ήταν οι μόνες μεγάλες πετρελαϊκές που είχαν αγοράσει το πακέτο σεισμικών δεδομένων του μεγάλου γύρου παραχώρησης που προηγήθηκε, με την Total να έχει ήδη σχηματίσει κοινοπραξία μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, η οποία έχει αναλάβει την παραχώρηση ενός θαλάσσιου οικοπέδου στο Ιόνιο.
Η απόφαση του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού ήρθε μετά την αισιοδοξία που επικρατεί από τις αντίστοιχες έρευνες που πραγματοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ. Με τους Αμερικανούς συναντήθηκε και ο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ακολούθησε συνάντηση και με τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη στην οποία «συζητήθηκαν οι προοπτικές εξερεύνησης και αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, με σεβασμό στους εθνικούς και διεθνείς κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος».


Πηγή / http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/05/blog-post_5941.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...