Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ο Τζίμης Πανούσης και ο ορθόδοξος Ευδόκιμος συζητούν τα της ζωής…

Ο Ευδόκιμος κι ο Πανουσης τα λένε πάνω από ένα τάμπλετ που κοιτάνε και οι δύο...

Είναι γνωστό πως ο Τζίμης Πανούσης, που έχει σπίτι στις Μένητες (της Άνδρου), έχει μακρά προσωπική σχέση με τον πατέρα Ευδόκιμο. Η απόσταση μικρή Μένητες-Φάλικα. Και η απόσταση αυτή έγινε μικρότερη από την προσωπικότητα του Ευδόκιμου, που πάντα ανοικτός προς όλους δεν κοιτά τις συμβάσεις, αλλά την ουσία των πραγμάτων. Ίσως γι' αυτό ο «αιρετικός» καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης απόκτησε μέσω του Ευδόκιμου μια σταθερή αναφορά με την ορθόδοξη παράδοση.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο πως την Δεύτερα του Πάσχα, ο Τζίμης, βρέθηκε στο μοναστήρι με την οικογένεια του, συνέφαγε με τον γέροντα και συζήτησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα της ζωής.


Και η κλασική πλέον οικογενειακή φωτογραφία: ο Ευδόκιμος με την αδελφότητα της Μονής και ο Τζίμης με την κορούλα του Φωτεινή.

Φίλος αναγνώστης που βρέθηκε μαζί τους μας έστειλε δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνάντηση τους και τα δημοσιεύουμε ως μια ακόμα απόδειξη της μοναδικής προσωπικότητας του Ευδόκιμου που θέλγει όλους όσους τον γνωρίζουν. Ακόμα και τους «αιρετικούς» καλλιτέχνες…

να φωτίζει ο Θεός ανθρώπους


Πηγή / http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=3763

3 σχόλια:

  1. Δεν ειναι αιρετικός ο Τζίμης καξ παρόλου που είναιναριστερός , ρόζει τους αριστερούς ΚΚΕΔΕΣ -Συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να μετανιώνει για όσες φορές διακωμωδεί τα Θεία. Κάποτε είχε γεμίσει την Αθήνα με προσβλητικές αφίσες για την Παναγια.....Τώρα θα την παρακαλαει για το κοριτσάκι του. Ευτυχώς έχουμε Πολυευσπλαχνο Θεό που συγχωρεί αλλά και ο σκανδαλισμος ο δικός μας θέλει το χρόνο του και θυμάστε τι έχει πει ο Χριστός για όσους σκανδαλιζουν. Μόνη λύση το πετραχηλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...