Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Σημάδια δημιουργίας του Κουρδιστάν

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε την πώληση στρατιωτικού υλικού αξίας 295,6 εκατομμυρίων δολαρίων (275,7 εκατ. ευρώ) στο Ιράκ για μονάδες πυροβολικού και πεζικού των κουρδικών δυνάμεων πεσμεργκά, ανακοίνωσε υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας (Πεντάγωνο) χθες.

Το στρατιωτικό υλικό που ζητήθηκε από την ιρακινή κυβέρνηση θα εξοπλίσει δύο ταξιαρχίες πεσμεργκά πεζικού και δύο τάγματα πυροβολικού υποστήριξης, είπε η υπηρεσία συντονισμού πώλησης οπλισμού του υπουργείου Άμυνας (DSCA) σε δήλωσή της.

Το Κογκρέσο ειδοποιήθηκε για την έγκριση την Τρίτη, και η ειδοποίηση δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η πώληση, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Το γεγονός του εξοπλισμού ακόμα περισσότερων Κούρδων από τις ΗΠΑ δείχνει μία ολοένα και αυξανόμενη τάση αυτονόμησης τους από τις ευρύτερες περιοχές του Ιράκ και της Τουρκίας. Οι Κούρδοι έχουν πολεμήσει μέχρι στιγμής θαρραλέα απέναντι στους τζιχαντιστές του ISIS, κρατώντας τα προπύργιά τους στην Συρία και το Ιράκ και έχει έρθει η στιγμή, οι Αμερικανοί να τους το «ξεπληρώσουν».

Η συγκρότηση τακτικών μονάδων Κούρδων, και η εγκατάλειψη του παραδοσιακού τρόπου μάχης του ανταρτοπολέμου είναι η αρχή για την συγκρότηση ενός κράτους, όπως δείχνει η στρατιωτική ιστορία.

Φαίνεται ότι πλησιάζουμε στην διάλυση της Τουρκίας, και μάλιστα με αμερικανική «σφραγίδα».




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...