Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μήνυμα Μπαρζανί προς Ερντογάν: Η κουρδική σημαία δεν πρόκειται να υποσταλεί

Δεν φαίνεται να έπιασαν τόπο οι απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Μεσούτ Μπαρζανί, αφού ο Κούρδος ηγέτης εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει τα βήματα που έχει σχεδιάσει, για δημοψήφισμα στο Κιρκούκ και στη συνέχεια δημοψήφισμα για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του (ιρακινού) Κουρδιστάν.
«Η κουρδική σημαία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποσταλεί στο Κιρκούκ. Μια τέτοια απόφαση, μπορεί να πάρει μόνο το Περιφερειακό Συμβούλιο» διεμήνυσε η πλευρά των Κούρδων δια στόματος του Αντνάν Μουφτί.
Ο Αντνάν Μουφτί, εκπρόσωπος του Μπαρζανί στην αντιπροσωπεία της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν –πρόεδρος της οποίας είναι ο Μεσούτ Μπαρζανί– που επισκέφτηκε σήμερα τη Βαγδάτη, για να συζητήσει με την ιρακινή κυβέρνηση τα συγκεκριμένα θέματα, ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρος.
Όπως μεταδίδει το Rudaw, ο εκπρόσωπος του Μπαρζανί δήλωσε ότι η κουρδική σημαία από το Κιρκούκ δεν πρόκειται να υποσταλεί, για να ικανοποιηθεί το αίτημα του πρωθυπουργού του Ιράκ Χαϊντάρ ελ Ιμπάντι και όπως είχε απαιτήσει εκτοξεύοντας απειλές ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...