Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

-ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Το PKK ανατίναξε αποθήκη πυρομαχικών της ΜΙΤ στο Ντιγιάρμπακιρ - Οι Τούρκοι ετοίμαζαν φορτία για τον ISIS
-Πεθαίνοντας στο Κουρδιστάν: 25 Τούρκοι στρατιώτες και 4 αστυνομικοί νεκροί από επιθέσεις του ΡΚΚ μέσα σε δύο ημέρες! (vid)


Οι Κούρδοι μαχητές του PKK διείσδυσαν σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Τουρκίας στο Ντιγιάρμπακιρ και ανατίναξαν αποθήκη πυρομαχικών της ΜΙΤ. Στην περιοχή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα, όπως και ειδικά κλιμάκια του Στρατού αλλά το θέμα δεν έλαβε διαστάσεις για να μην αποκαλυφθεί προφανώς το μέγεθος της δολιοφθοράς από το PKK.
Σύμφωνα με πληροφορίες (υπήρξε και ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό HaberTurk) στη συγκεκριμένη αποθήκη που άνηκε στις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας υπήρχαν μεγάλες ποσότητες όπλων, αλλά και πυρομαχικών. Με αυτά η ΜΙΤ εξόπλιζε τους τζιχαντιστές να χτυπούν τους Κούρδους και τους Σύριους στο Ιράκ και στη Συρία.
Με μία νυχτερινή-καταδρομική επιχείρηση οι Κούρδοι κατάφεραν να προσεγγίσουν την αποθήκη, να τοποθετήσουν εκρηκτικά και εν συνεχεία να την ανατινάξουν προκαλώντας ένα σοβαρό πλήγμα στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, οι οποίες δεν κατάφεραν να τους πάρτουν χαμπάρι. 
Αξίζει να επισημανθεί πώς στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας, όπως επίσης και άλλες εγκαταστάσεις των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας. Οι Κούρδοι κατά καιρούς έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά στρατιωτικών βάσεων.
Πριν μάλιστα μερικές εβδομάδες, βάσει τουρκικών δημοσιευμάτων, εξερράγη αποθήκη πυρομαχικών του Στρατού στην επαρχία Σανλιούρφα, στα σύνορα με την Συρία. Η επίθεση αυτή είχε αποδοθεί σε Σύριους, οι οποίες απάντησαν στα χτυπήματα στην Τουρκίας σε βάρος τους. 
Τα μέτωπα λοιπόν που έχει ανοίξει η Τουρκίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πολιτική της είναι πολλά και δεν προλαβαίνει να μαζεύει νεκρούς στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες μέσα στην ίδια της τη χώρα, ενώ τρώει και ένα μεγάλο χαστούκι από τη Ρωσία, η οποία βάζει τέλος με τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή στα σχέδια ανατροπής του Μπασαρ άλ Άσαντ που επεξεργάζονταν η Άγκυρα.
Επιπλέον χθες, τρεις Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση του PKK  στην περιοχή Μαρντίν, όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου.
Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο της Νουσαϊμπίν, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν μέρος σε επιχείρηση για τη σύλληψη των τρομοκρατών, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και την ξαφνική επίθεση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τον Ιούλιο,  σε στρατόπεδα της αυτονομιστικής οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ η Τουρκία υπόκειται καθημερινά σε απώλειες προσωπικού. Οι Κούρδοι μάλιστα κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους όσο η Άγκυρα επιμένει να βομβαρδίζει στρατόπεδα τους στο Ιράκ.

Πεθαίνοντας στο Κουρδιστάν: 25 Τούρκοι στρατιώτες και 4 αστυνομικοί νεκροί από επιθέσεις του ΡΚΚ μέσα σε δύο ημέρες! (vid)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το ΡΚΚ ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών από τις πρόσφατες επιθετικές ενέργειές του: 25 Τούρκοι στρατιώτες και 4 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τους Κούρδους μαχητές.
HAKKARİ
Οι μαχητές χτύπησαν φάλαγγα τουρκικών οχημάτων που κατευθύνονταν από το Van στο Hakkari. Καταστράφηκε ολοσχερώς ένα τεθωρακισμένο όχημα σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους δύο.
Η ενέργεια έλαβε χώρα ως αντίποινα για τις δολοφονίες των κατοίκων της Cizre.
Δύο φυλάκια που βρίσκονταν μεταξύ των χωριών Şaite και Sekran στο Hakkari στην Yüksekova καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από τους μαχητές του ΡΚΚ
Σε άλλη ενέργεια στην ίδια περιφέρεια καταστράφηκε τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα χωρίς να γίνει γνωστός ο αριθμός των τουρκικών απωλειών.
ZAP
Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην οροσειρά του ΖΑΡ στα σύνορα με Ιράκ.
ŞIRNAK
Οι μαχητές του ΡΚΚ κατέστρεψαν τουρκικό φυλάκιο στο χωριό Pirosa στην επαρχία Beytüşşebap.
AMED
Σε ανίτιποινα για ότι συμβαίνει στην Cizre Κούρδοι μαχητές χτύπησαν στρατιώτες στην φυλακή του Χάζρο σκοτώνοτας τρεις και καταστρέφντας ένα τεθωρακισμένο όχημα.
Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε κατά την διάρκεια συγκρούσεων στο Αμεντ
Οι μαχητές χτύπησαν με όλμους ακόμα και το κτίριο του Περιφερειάρχη και έδρα της τουρκικής ταξιαρχίας σκοτώνοντας 7 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους δύο.
Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Fatih στην πόλη Amed τραυμάτισε δεκάδες αστυνομικούς άγνωστος ο αριθμός των απωλειών.
Οι συνολικές απώλειες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας εντός δό ημερών μόνο, τρομάζουν και γιατί δείχνουν το πόσο εμπειροπόλεμοι, σκληροτράχηλοι και προετοιμασμένοι είναι οι Κούρδοι μαχητές, αλλά και για το πόσο υπερεκτιμημένος είναι ο τουρκικός Στρατός.
Αυτή τη στιγμή η γειτονική χώρα δεν αντιμετωπίζει ένα απλό εσωτερικό πρόβλημα το κουτί της "Πανδώρας" άνοιξε με ευθύνη του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος επεδίωκε εκλογικά οφέλη που όμως απ'οτι φαίνεται είτε τώρα είτε πιο μετά θα στοιχήσουν κομμάτια εδάφους από την χώρα του.



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...