Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αμερικανικό «θαλάσσιο τείχος» στη Μαύρη θάλασσα και κατασκευή ραντάρ μεγάλης εμβέλειας ενάντια στη Ρωσία.

σχόλιο Γ.Θ : Ολοένα και πιο κοντά στον πυρηνικό όλεθρο.
Δεν καταλαβαίνουν οι αμερικανοφονιάδες των λαών ότι σε ένα πυρηνικό πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές; Η απάντηση είναι ότι ο θεός της αμερικής διψάει για αίμα. Διψά για καταστροφή της ανθρωπότητας. Καταστροφή ακόμα και των δικών του ανθρώπων.
Δυστυχώς για τους αγγλοσάξονες και όλους τους προσκυνημένους στον σιωνισμό, άλλος κάνει κουμάντο. Άλλος είναι η αληθινή Υπερδύναμη. Θα το δουν όταν θα έχουν καταντήσει τις πόλεις τους παραγκουπόλεις.



Ο 6ος αμερικανικός στόλος θα ευρίσκεται σε «μόνιμη» παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ θα τοποθετηθεί για αρχή ένα αμερικανικό ραντάρ μεγάλης εμβέλειας για την αντιμετώπιση της «ρωσικής επιθετικότητας», τόνισε ο Ουκρανός υπαρχηγός, υποστράτηγος Vasyl Servatyuk, σύμφωνα με ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πρόκειται για ένα αμερικανικής εμπνεύσεως σχέδιο το οποίο έχει ως στόχο την δημιουργία εντός της θαλάσσιας περιοχής της Μαύρης Θάλασσας ενός «τείχους» από αμερικανικά πολεμικά πλοία AEGIS  και υποβρύχια για την «αναχαίτιση» των Ρώσων «μέσα στην αυλή τους».  

Αυτή η κίνηση δεν θα εξοργίσει μόνο τον Β.Πούτιν αλλά θα «πυροδοτήσει» ανεξέλεγκτες καταστάσεις για όλον τον πλανήτη. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, το Dmitri Donskoy (TK-208), εκτοπίσματος στην επιφάνεια 24.000 τόνων και 48.000 τόνων υποβρυχίως, με Νατοϊκό κωδικό Τyphoon και εξοπλισμένο 20 διηπειρωτικούς πυραύλους Bulava (κωδικός NATO SS-N-30) έχει κατεύθυνση τη Συρία! 

Πρόκειται για την σταδιακή κλιμάκωση μιας πολύ επικίνδυνης κατάστασης που θα εμπλέξει πιθανόν και την Ελλάδα λόγω του Αιγαίου πελάγους!

Η Μόσχα θα επικαλεσθεί την συνθήκη του Μοντρέ που διέπει την περιοχή, και η οποία αναφέρει ρητά την παρουσία πολεμικών πλοίων μόνο για 21 ημέρες. ΑΛΛΑ οι Αμερικανοί από ότι διαφαίνεται, επιθυμούν να την «διορθώσουν» με την δικαιολογία της «ελεύθερης ναυσιπλοΐας».

Οι ΗΠΑ, αναφέρει το άρθρο, αποφάσισαν να επιβάλουν νέους «δικούς τους» κανόνες στην Μαύρη Θάλασσα , κατά τη διάρκεια των ασκήσεων του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας με την ονομασία «Sea Breeze-2015».

Ο  διοικητής του 6ου  αμερικανικού Στόλου Αντιναύαρχος James Fogo δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει «το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας» για την μόνιμη παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τη θέσπιση κώδικα συμπεριφοράς για τους ναυτικούς της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού ναυτικού.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ «θα προσπαθήσει να διατηρήσει μια σχεδόν συνεχή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα», ανακοίνωσε ο διοικητής του 6ου Στόλου  Τζέιμς Φόγκο. 

Ο Αντιναύαρχος Φόγκο τόνισε ότι στις νατοϊκές ναυτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Sea Breeze-2015», συμμετέχουν εκτός από τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία, η Μολδαβία και η Σουηδία. Όλες αυτές οι χώρες βρίσκονται σε τεταμένη «γεωπολιτική κατάσταση» με τη Ρωσία λόγω του ουκρανικού ζητήματος.

Ο διοικητής του 6ου Στόλου είπε επίσης ότι η Διοίκηση του Ναυτικού των ΗΠΑ και αξιωματικοί από διάφορες χώρες θα μπορούσαν να εγκρίνουν  για τη Μαύρη Θάλασσα  έναν κοινό κώδικα συμπεριφοράς, όπως αυτός πραγματοποιείται στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

«Πέρυσι, οι χώρες του Ειρηνικού ενέκριναν έναν κώδικα δεοντολογίας, ένα είδος «συμφωνίας κυρίων» που θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων», δήλωσε ο Φόγκο.

Το καίριο ζήτημα που τίθεται εδώ είναι ότι οι ΗΠΑ, επιθυμούν την μόνιμη παρουσία αμερικανικών πλοίων στην περιοχή «παίζοντας» με τα «νεύρα» του Κρεμλίνου. Υπενθυμίζουμε ότι η Σεβαστούπολη αποτελεί την βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Η Υπηρεσία  Φρουράς Συνόρων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και ο ουκρανικός στρατός αναπτύσσουν ένα σύστημα μέτρων για την «αντιμετώπιση των ρωσικών απειλών της Αζοφικής θάλασσας», με την κωδική ονομασία «θαλάσσιο τείχος».
in_article_b423e22172
Ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής φρουράς παραμεθορίου Υποστράτηγος Vasyl Servatyuk δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου  ότι έχουν αναπτυχθεί  «μέτρα για την αντιμετώπιση των ρωσικών απειλών από την Αζοφική Θάλασσα» με τη βοήθεια της τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Το σχέδιο «θαλάσσιο τείχος» αναπτύχθηκε από το στρατό των ΗΠΑ για να προστατεύσει  την Ουκρανία από μια «πιθανή επίθεση» στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Σύμφωνα με τον Servatyuk, το ενδεχόμενο τέτοιας απειλής από την περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας είναι «πολύ υψηλό».

«Έχουμε μελετήσει βαθιά, διαθέτουμε μεγάλη  εμπειρία, ενώ οι ειδικοί μας έχουν μελετήσει όλες τις δυνατότητες χρήσης του συστήματος», είπε ο Servatyuk.

Το σχέδιο «θαλάσσιο τείχος» απαιτεί την κατασκευή ενός μόνιμου ραντάρ το οποίο θα «βλέπει» σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Επίσης θα εγκλωβίζει έως και 200 στόχους, ανάλογα με το μέγεθος, θα τους παρατηρεί και θα καθορίζει την «εναέρια συμπεριφορά τους» ακόμη και εάν είναι μικρά UAV, μέρα και νύκτα. Το ίδιο σύστημα ραντάρ, η αμερικανική εταιρεία AERO το έχει τοποθετήσει σε χώρες του ΝΑΤΟ με πολύ καλά αποτελέσματα.

Το όλο έργο  θα αφορά συνολικά δύο συστήματα ραντάρ, τα οποία θα τοποθετηθούν πριν από το τέλος του έτους, ενώ  το επόμενο έτος θα τοποθετηθούν στα ρωσοουκρανικά σύνορα άλλα έξι συστήματα.

Οι εργασίες για το σχέδιο «θαλάσσιο τείχος» θα κοστίσουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας και ελέγχου, και 1,5 δισεκατομμύρια για την εργασία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, η προσπάθειες αλλαγής της συνθήκης του Μοντρέ, και η τοποθέτηση ραντάρ στην ίδια περιοχή, θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις για ολόκληρο τον πλανήτη .
Η αντίδραση της Μόσχας θα είναι το ίδιο «ηχηρή» και θα «ακουστεί» παντού.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...