Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον ρωσικό στρατό η δημιουργία Αεροδιαστημικής Δύναμης.

Η σημαία της ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης
Η συγχώνευση της ρωσικής Αεροπορίας και των Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων στην Αεροδιαστημική Δύναμη, έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο σημερινό ρωσικό στρατό, είπε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού σε συνάντηση στο υπουργείο.

«Το έργο, που τέθηκε από τον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων για τη  δημιουργία ενός νέου τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων επιτεύχθηκε στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Σοϊγκού και πρόσθεσε ότι οι βασικές προσπάθειες για την ανάπτυξη της Δύναμης «θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επίλυση των καθηκόντων στρατηγικής αποτροπής και στον επανεξοπλισμό με μοντέρνα και υποψήφιους όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό».
Κατά τη συνάντηση, ο Σοϊγκού παρέδωσε το Πρότυπο της Αεροδιαστημικής Δύναμης στον , επικεφαλής ανώτατο διοικητή, συνταγματάρχη, Βίκτορ  Μπονταρεφ.
Την 1η Αυγούστου, η πρώτη ομάδα του κέντρου ελέγχου της νέας ένοπλης ανέλαβε καθήκοντα μάχης. Δύο μέρες αργότερα, στις 3 Αυγούστου, ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας ένοπλης δύναμης.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε στη συνέχεια ότι «η δημιουργία του νέου τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων υπαγορεύεται από μια μετατόπιση του κέντρου βάρους του ένοπλου αγώνα προς τον αέρα και το διάστημα και υπαγορεύεται από την αντικειμενική ανάγκη να ενώσουμε όλα τα μέσα και τις δυνάμεις υπεύθυνες για την εξασφάλιση του αέρα και του χώρου ασφαλείας της Ρωσίας υπό μία μόνο εντολή».
http://gr.rbth.com/news/2015/09/12/soigkoy-i-megalyteri-metarrythmisi-ston-rosiko-strato-i-dimioyrgia-aerodiastimikis-dynamis_396429

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...