Η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς στις Βρυξέλλες.
Η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, εξηγεί την απόφαση της ελληνικής πλευράς.
Με την αποχώρηση των κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες διακόπηκαν αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης είχαν 45λεπτη συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
«Είναι προφανές ότι ακόμα δεν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία. Εμείς έχουμε κάνει ήδη πολλές υποχωρήσεις αλλά μέτρα όπως μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις στο ΦΠΑ του ηλεκτρικού δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε«, ανέφερε η ίδια πηγή.
Προσθέτοντας ότι: «Το πιθανότερο είναι η ελληνική αντιπροσωπεία να επιστρέψει άμεσα από τις Βρυξέλλες. Οριστική απόφαση όμως δεν έχει ακόμα ληφθεί».
Οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, «παραμένει σημαντική διάσταση απόψεων», ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής: «O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.
O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».
Ο Paul Mason του Channel 4 δημοσίευσε στο twitter του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εκπρόσωποι των δανειστών σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις:.
http://hellasforce.com/