Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΗΠΑ: Το F-35 "Δεν τους κάνει" - Προχωρούν στην ανάπτυξη νέου μαχητικού.

Στην ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού 5ης γενιάς προσανατολίζονται οι ΗΠΑ
για να καλύψουν τις αποστολές αέρος-αέρος καθώς όλο και πιο πολύ διαπιστώνουν ότι το F-35  καθίσταται εύκολος στόχος όχι μόνο του νέου μαχητικού Τ-50 αλλά και των νεώτερων εκδόσεων των μαχητικών της Sukhoi και ιδιαίτερα το Su-35 .


Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι λόγω του ότι τα Τ-50 θα αποκτηθούν σε μικρούς αριθμούς τα μαχητικά της οικογένειας Su-3X δεν θα σταματήσουν να εκσυγχρονίζονται καθιστώντας τα την ραχοκοκκαλιά της ρωσικής αεροπορίας απέναντι στις συμαχικές αεροπορίες που θα προμηθευτούν τα F-35.


Πάντως για τις αεροπορίες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για τα νέα μαχητικά η ρωσική πλευρά προτείνει διάφορα πακέτα για την προμήθειά τους κάτι που ισχύει και για την ελληνική περίπτωση.


Ο ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος στο ταξίδι του στην Μόσχα θα έχει την δυνατότητα να δει την πρόταση της Ρωσίας για την αντιμετώπιση των F-35  που θα προμηθευτεί και η τουρκική αεροπορία και αποτελείται από έναν συνδυασμό αισθητήρων με την ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας και πιο συγκεκριμένα την αναβάθμιση των αντιαεροπορικών Tor-M1  στο επίπεδο -Μ2 με την ενσωμάτωση ραντάρ κατηγορίας AESA, την προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων Buk-Μ1  και τον εκσυγχρονισμό τους στο επίπεδο -Μ2 με την εν συνεχεία προώθησή τους στα νησιά του Αν.Αιγαίου.


Τα νέα μαχητικά, το κινεζικό Chengdu J-20 και το ρωσικό Sukhoi T-50 PAK-FA, αλλά και οι τελευταίες εκδόσεις των Su-30 και βέβαια το Su-35 έχουν αρχίσει και γίνονται πραγματική απειλή για την αμερικανική Αεροπορία και Ναυτικό.


Όμως όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα που αναλύουν τις νέες προκλήσεις ιδιαίτερα των νέων ρωσικών μαχητικών όχι μόνο των νέων κατηγορίας stealth Τ-50 αλλά και των νέων προηγμένων εκδόσεων του Su-35S(που έχει ξεκινήσει να παραδίδεται στην ρωσική αεροπορία) τα νέα αμερικανικά μαχητικά που επανδρώνουν τις μοίρες των αεροπλανοφόρων τα F/A-18E/F Super Hornet και το F-35C φαίνεται να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά μαχητικά με τους νέους συνδυασμούς ραντάρ και πυραύλων που φέρουν.


Για τους αμερικανούς αναλυτές θεωρούν ότι μόνο το πανάκριβο F-22 μπορεί να αντιμετωπίσει τα Τ-50 και J-20 με το F-35 να μην μπορεί να σταθεί ισάξια όχι μόνο στα νέα αυτά μαχητικά εναέριας υπεροχής αλλά και στο ριζικά εκσυγχρονισμένο πολλαπλού ρόλου SU-35S με την ενσωμάτωση του συνδυασμού των ραντάρ ρύγχους και πτερύγων L-band και των νέων πυραύλων αέρος-αέρος.


Αυτός είναι και ο στόχος της απαραίτητης όπως αναφέρουν δυτικά δημοσιεύματα της έναρξης της σχεδίασης του επόμενου μαχητικού F/A-XX που θα μπορεί να καλύψει μαζικά τις ανάγκες των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων.


Φαίνεται ότι ακόμα και για το αμερικανικό δόγμα του πρώτου πλήγματος με βάση το οποίο δημιουργήθηκε το F-35 πλέον δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα με βάση τις νέες τεχνολογίες αεράμυνας, ραντάρ που αναπτύσσουν ρωσικές εταιρείες.


Ακόμα και το κινεζικό J-20 θα μπορεί να κάνει διαδρομή 300 μιλίων με την δυνατότητα του Super-cruise (υπερηχητική ταχύτητα χωρίς μετάκαυση) κάτι που αδυνατεί να κάνει το F-35 με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει επιπλέον καύσιμα. Να σημειώσουμε ότι Super-cruise μπορεί να πραγματοποιήσει και το Su-35(1,2μαχ) με πλήρες φορτίο αέρος-αέρος.


Οι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από τις ρωσικές εταιρείες κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων πλέον μπορούν να θέσουν στο στόχαστρο τους τα F-35 και να τα αναχαιτίσουν  ενώ μαχητικά όπως τα ρωσικά Su-35S  μπορούν να δώσουν το πάνω χέρι στο Αιγαίο αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο λόγω της τεράστιας ακτίνας δράσης(άνω των 1.200χλμ.) ενώ με το νέο ραντάρ το «stealth» F-35  παύει να είναι και πλέον θα αναγκαστεί να κάνει αερομαχία κάτι που θα το έθετε σε χειρότερη μοίρα καθώς η αεροδυναμική σχεδίαση δεν το βοηθά.


Η επισκέψιμη του ΥΠΕΘΑ στην Μόσχα θα περιλαμβάνει στην ατζέντα εκτός της πραγματοποίησης συνομιλιών για την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων ρωσικών οπλικών συστημάτων στην ελληνική υπηρεσία τις δυνατότητες και λύσεις αντιμετώπισης των F-35 τα οποία πριν το τέλος της δεκαετίας θα βρεθούν στο τουρκικό οπλοστάσιο και θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.




http://national-pride.org

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...