Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Συγκλονιστική κίνηση Ρώσου αξιωματικού κατά την επίσκεψη στα Καλάβρυτα.



ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ…

ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΥΨΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ!
Συγκλόνισε η κίνηση Ρώσου αξιωματικού κατά την επίσκεψη στο μουσείο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος
Το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκαν αξιωματικοί και πλήρωμα του ρωσικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern». Αφού παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις διηγήσεις των γεγονότων του Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα, μπήκαν στο χώρο του Μουσείο.
Εντυπωσιακή η κίνηση Ρώσου Αξιωματικού όπου ανέβηκε πάνω στην προθήκη που… βρίσκεται η ναζιστική σημαία που κυμάτιζε τα μαύρα χρόνια της κατοχής στα Καλάβρυτα δίνοντας το δικό του μήνυμα ενάντια στο ναζισμό.


Την ιστορική σημαία του Κόκκινου Στρατού που υψώθηκε στις 30 Απριλίου του 1945 πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ (καγκελαρία της Γερμανίας) στο Βερολίνο και σηματοδότησε την νίκη απέναντι στο Ναζισμό, έφεραν μαζί τους οι Ρώσοι ναύτες και ύψωσαν στα Καλάβρυτα μπροστά στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»
Παρόλο που δεν είχαν τελειώσει οι μάχες και τα ναζιστικά στρατεύματα συνέχιζαν να αμύνονται μέσα στο Βερολίνο, το γεγονός είχε ξεχωριστή σημασία.
Ηταν πια φανερό πως ο πόλεμος στην Ευρώπη από στιγμή σε στιγμή τελείωνε οριστικά.
Φυσικά τα κανάλια απέκρυψαν παντελώς αυτή την επίσκεψη ιστορικής σημασίας που αποδεικνύει ποιοί ειναι οι πραγματικοί σύμμαχοι.


Πληροφορίες από το http://www.kalavrytanews.com/2015/04/h-istorikh-shmaia-toy-Reichstag-sta-kalavryta.html
http://olympia.gr



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...