Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η Ρωσία ανταλλάσσει Su-24 με …σιτηρά και βοδινό Αργεντινής!

σχόλιο Γ.Θ : Η αληθινή είδηση πίσω από αυτό που θα διαβάσετε είναι η ανταλλαγή ως πράξη συνδιαλλαγής.
Ίσως ο κύριος λόγος αδυναμίας κατάργησης του δολαρίου ως μέσο συνδιαλλαγών από τις ελεύθερες χώρες του πλανήτη να είναι η έλλειψη ενός αντικαταστάτη του δολαρίου, μιας δηλαδή σταθεράς που δύσκολα μπορεί να δημιουργηθεί με ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα. Με χρυσό (σαν σταθερά)  ενδεχομένως να μπορούσε. Με ανταλλαγή προϊόντων ΣΙΓΟΥΡΑ.
Παρακάμπτοντας το δολάριο, το οποίο αποτελεί το αίμα της νέας τάξης, οι σκοτεινές δυνάμεις θα δέχονταν καίριο πλήγμα.


Και η εγνωσμένης εγκυρότητας αμερικανική έκδοση «Defense News», ασχολείται με την ανταλλαγή μαχητικών Sukhoi Su-24 Fencer με σιτηρά και βοδινό κρέας, την οποία φέρονται να εξετάζουν η Ρωσία και η Αργεντινή, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «Sunday Express».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από ρωσικής πλευράς η ανταλλαγή αφορά τη χρονομερισματική μίσθωση 12 μαχητικών Sukhoi Su-24 Fencer. Επίσης, κατά το δημοσίευμα, η πιθανότητα υλοποίησης της συμφωνίας ανάγκασε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας να διατάξει τη σύνταξη μελέτης της αεράμυνας των νησιών Falkland.

Ας σημειωθεί, ότι σε δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας που επικαλείται η αμερικανική επιθεώρηση «Defense News», η σύνταξη της μελέτης γίνεται περιοδικά με σκοπό την προσαρμογή του επιπέδου των βρετανικών δυνάμεων που υπερασπίζονται τα νησιά ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μεταβολή του επιπέδου απειλής της Αργεντινής.

Σημειώνεται ότι σήμερα στα νησιά Falkland η Βρετανία αναπτύσσει σε σταθερή βάση τέσσερα μαχητικά Eurofighter, αντιαεροπορικά συστήματα Rapier, ένα πλοίο επιφανείας και περίπου 1.200 στρατιώτες.

Πάντως σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης της Αργεντινής ο Agustin Rossi, υπουργός Άμυνας της χώρας αρνήθηκε την ύπαρξη κάποιας νέας αμυντικής συμφωνίας με τη Ρωσία. Φυσικά αν το δημοσίευμα έχει κάποια βάση θα διαπιστωθεί γρηγορότερα ή αργότερα.

Αν και από ρωσικής πλευράς η ανταλλαγή θεωρείται ότι έχει κάποια βάση (προσπάθεια παράκαμψης των δυτικών κυρώσεων που έχουν βλάψει σημαντικά την οικονομία της χώρας), το Sukhoi Su-24 Fencer είναι αμφίβολο αν μπορεί να ικανοποιήσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της Αργεντινής και φυσικά να επιβιώσει της εναέριας μάχης με το σημαντικά νεότερης τεχνολογίας Eurofighter.


http://karfotiko.blogspot.gr/2015/01/su-24.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...