Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Oliver Stone: Οι Ουκρανοί υποφέρουν από την «ιδεολογική σταυροφορία» των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

O αμερικανός σκηνοθέτης και συγγραφέας Oliver Stone προκάλεσε πολιτική θύελλα σχετικά με το τι πιστεύει ότι πυροδότησε την ουκρανική κρίση,
μετά από προσωπική συνέντευξη που είχε με τον Viktor Yanukovich , πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας ο οποίος εκδιώχθηκε το Φλεβάρη του 2014.
Ο σκηνοθέτης, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, δήλωσε πως η ουκρανική κρίση εκδηλώθηκε έπειτα από εμπλοκή ταραχοποιών εκτός χώρας, λέγοντας ότι οι Ουκρανοί είναι τα θύματα μιας στρατηγικής των ΗΠΑ, στρατηγικής που μοιάζει με τον Ψυχρό Πόλεμο 2 (Cold War 2.0).

Έπειτα από τετράωρη συνομιλία που είχε με τον Yanukovich στη Μόσχα, ο Stone τόνισε πως σύμφωνα με αρκετούς μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου του Yanukovich αλλά και αστυνομικών υπαλλήλων, τα ξένα στοιχεία εισήχθησαν από φιλοδυτική φατρίες αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για το ρόλο της CIA.

Όπως αναφέρει ο Stone, η Ουκρανία είναι η τελευταία χώρα σε μια μακριά λίστα θυμάτων της τεχνικής των ΗΠΑ που ονομάζεται "Regime Change 101" και αφορά την αλλαγή πολιτικών καθεστώτων.

Στις αναρτήσεις του, ο Stone εξήγησε πως ο ίδιος δεν τρέφει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για τον Yanukovich, τον οποίον και διεφθαρμένο ως πρόεδρο της χώρας αλλά όπως χαρακτηριστικά γράφει, το θέμα του δεν είναι αυτό. Συνεχίζει,μάλιστα, τις αναφορές του στις φιλοδυτικές παρεμβολές, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από την Victoria Nuland και τον John McCain, δυο υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους που βρέθηκαν στους δρόμους του Κιέβου κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.
(Θυμίζουμε ότι έντονη αντίδραση εναντίον της κ. Nuland για την εμφάνισή της στους δρόμους του Κιέβου είχε και ο μέχρι πρότινος εξ απορρήτων του ρώσου προέδρου, Alexander Dugin. Mπορείτε να διαβάσετε παλαιότερη συνέντευξή του για την Ουκρανία εδώ: http://www.geopolitics.com.gr/2014/02/h-alexander-dugin.html )

Ανέφερε, επίσης, συγκεκριμένες κυβερνητικές οργανώσεις των ΗΠΑ, όπως η USAID, η οποία δραστηριοποιείται στην Ουκρανία από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, και το National Endowment for Democracy και παρατήρησε πως «προφανώς οργανώσαν πολύ καλά στο Facebook και το Twitter τις μεθόδους αντίδρασης των διαδηλωτών στις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις. (Yπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο ο γερμανικός κολοσσός των media, η DW, αφιέρωσε το καθιερωμένο ετήσιο forum της στον τρόπο που οι κοινωνικές εξεγέρσεις μπορούν να επηρεαστούν-οργανωθούν μέσω των social media)

Ο Stone θέτει το ερώτημα γιατί τόσοι πολλοί ουκρανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων "ωστόσο, κανείς δεν εξέτασε το θέμα στη νέα κυβέρνηση". Παράλληλα,άφησε αιχμές ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές κατά τη διάρκεια των βίαιων εκδηλώσεων είχαν ως ο στόχος τους να πυροβολήσουν μέλη και από τις δύο πλευρές για να προκαλέσουν βαθύτερη κοινωνική αναταραχή.

Για να δώσει έμφαση στην άποψη του ότι οι ΗΠΑ παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια στην Ουκρανία,ο Stone έκανε μια ιστορική αναφορά στο 1949, όταν ο υπουργός Άμυνας στη κυβέρνηση Τruman, James Forrestal, σε συνεργασία με τη CIA, δημιούργησε μια ομάδα ανταρτών με την κωδική ονομασία "Nightingale" που αποτελείτο από εθνικιστές Ουκρανούς.

Ο Stone ζήτησε από τις επαφές του στο facebook να δουν την ευρύτερη εικόνα σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ποτέ δεν παραιτήθηκαν από τον ελέγχο της Ουκρανίας, είτε στην εποχή της ΕΣΣΔ, είτε σήμερα που αποτελούν το υπογάστριο της μειωμένης σε έδαφος Ρωσίας. (Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας έρχεται στο νου το δόγμα Brzezinski για τον έλεγχο της Ευρασίας όπως αναφέρεται στο βιβλίο του "Η μεγάλη σκακιέρα")

Σύμφωνα με το Stone οι Ουκρανοί επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την ιδεολογική σταυροφορία των ΗΠΑ στο νέο αυτό Ψυχρό Πόλεμο.

http://www.geopolitics.com.gr/2015/01/oliver-stone.html
Eπιμέλεια: Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...