Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Αυτός είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός με ξανθιά περούκα και μούσι (φωτογραφίες).

Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από τις 02.00 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Το μέλος της 17 Νοοέμβρη, που είχε αποδράσει πριν ένα χρόνο από τις φυλακές Κορυδαλλού, συνελήφθη στην περιοχή της Αναβύσσου από άνδρες της αντιτρομοκρατικής την ώρα που έμπαινε σε μονοκατοικία.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν μεταμφιεσμένος με ξανθιά περούκα και ψεύτικο μούσι και ήταν οπλισμένος με πιστόλι που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία παρακολουθούσε το σπίτι κρησφύγετο που διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός εδώ και ημέρες περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να κάνει έφοδο και να συλλάβει τον επικηρυγμένο με ένα εκατομμύριο ευρώ καταζητούμενο δραπέτη.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση και δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι με γρήγορες κινήσεις του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο τζιπ της αντιτρομοκρατικής. Λίγα λεπτά αργότερα το αστυνομικό αυτοκίνητο έφτανε στη ΓΑΔΑ και ο Ξηρός ανέβαινε στο 12ο όροφο στα γραφεία της ΔΑΕΕΒ.
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, από την πρώτη έρευνα που έκαναν στο σπίτι συνέλεξαν στοιχεία που τους οδηγούν στην αναζήτηση ενός αυτοκινήτου και τουλάχιστον δύο ατόμων, που πιστεύεται ότι είναι αυτοί που έκρυβαν τον δραπέτη.
Όπως αναφέρουν μάλιστα οι πληροφορίες, το σπίτι στην Ανάβυσσο είχε νοικιάσει ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός τον περασμένο Νοέμβριο, χρησιμοποιώντας πλαστή αστυνομική ταυτότητα.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός θεωρείται δραπέτης από τις 6 Ιανουαρίου του 2014, όταν και έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από άδεια που είχε πάρει για να πάει στη Θεσσαλονίκη να δει τους γονείς του.
Στις 21 Ιανουαρίου 2014 είχε εμφανιστεί σε βίντεο που ανακοίνωνε την επιστροφή του και δήλωνε «ελεύθερο μέλος της 17 Νοέμβρη».
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για το ποιοι έκρυβαν τον τρομοκράτη έναν ολόκληρο χρόνο, για το αν ετοίμαζε κάποιο χτύπημα και φυσικά να συγκεντρώσουν πληροφορίες προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη και των υπολοίπων της ομάδας.
Από την αστυνομία δεν δόθηκε απάντηση εάν ο Χριστόδουλος Ξηρός σκόπευε να πραγματοποιήσει νέο τρομοκρατικό κτύπημα.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της και τόνισε ότι αυτή δεν έχει καμιά πολιτική χροιά.
xiros-xristodoulos xiros-xristodoulos-2
tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...