Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Στο όνομα της ασφάλειας ξεκινάει η παρακολούθηση δεδομένων στη Βρετανία;


σχόλιο Γ.Θ : Στο όνομα της ασφάλειας τι άλλο θα επιβάλουν άραγε;
Νομίζω δεν θέλει πολύ φαντασία...

Μεγαλύτερες εξουσίες στις υπηρεσίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερίσα Μέι, προειδοποιώντας ότι τίθενται σε κίνδυνο αθώες ζωές.

Η Τ.Μέι είπε ότι οι Αρχές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναγκάζουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν στοιχεία για τις επικοινωνίες μέσω τηλεφωνίας και Διαδικτύου.

«Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς πρόταση για έναν νόμο περί των δεδομένων για τις επικοινωνίες, οι δυνατότητες τις οποίες έχουν οι άνθρωποι που φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς ελαττώνονται και... περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν και ναι, εγκλήματα θα μείνουν ατιμώρητα και ζωές αθώων θα διατρέξουν κίνδυνο», τόνισε η Μέι μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Μέι, στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ανάγκη επειγόντως τις αυξημένες εξουσίες, αλλά οι κομματικές πολιτικές διαφωνίες προσκόπτουν την κύρωση ενός νόμου για να επιλυθεί το ζήτημα.

Το νομοσχέδιο, το οποίο οι επικριτές του αποκαλούν «χάρτα των σπιούνων», αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη νέα Βουλή εφόσον οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές του Μαΐου. Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της συμπολίτευσης έχουν απορρίψει την πρόταση του Ντέιβιντ Κάμερον και της Μέι.

Σε μια σύνοψη των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των Βρετανών πολιτών έναντι τρομοκρατικών απειλών, η κα Μέι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στα σύνορα επί επιβατών, οχημάτων και προϊόντων και πως έχει συμφωνηθεί με ομολόγους της από την Ευρώπη και την Αμερική το μοίρασμα των πληροφοριών ασφαλείας και των πληροφοριών από την παρακολούθηση υπόπτων τρομοκρατών.

Πρόσθεσε πως σε προσεχείς ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βρετανία θα συμπεριληφθούν στοιχεία που διέκριναν τις επιθέσεις του Παρισιού, ενώ τόνισε πως σε ετοιμότητα στο πλευρό της αστυνομίας βρίσκονται και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Τερέζα Μέι στο γεγονός ότι η Βρετανία έχει από τις αυστηρότερες νομοθεσίες ως προς την κατοχή και εμπορία όπλων. Σημείωσε εξάλλου ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστούν για να τεθούν εκτός κυκλοφορίας όπλα από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Υπενθύμισε δε πως επί υπουργίας της έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα περισσότεροι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι κληρικοί από οποιαδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην απέλαση του Αμπού Κατάντα και στην έκδοση του Αμπού Χάμζα.

 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ και skai.gr 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...