Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Σαφές προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές.

dimoskopisi-tvxs
σχόλιο Γ.Θ : Θυμάστε τις ψευτοσκοπήσεις, που έβγαζαν το βοθροπόταμο τρίτο κόμμα;
Τώρα, που πλησιάζουμε στις εκλογές και για να μην ξεφτιλιστούν οι βοθροκαναλάρχες, μας το εμφανίζουν τέταρτο κόμμα και στο 5% !
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, αν είναι αλήθεια αυτό που θα δείτε παρακάτω, θα πρέπει όλη η Ελλάδα να βγει στους δρόμους το βράδυ τον εκλογών, όχι απλώς για να πανηγυρίσει, αλλά για να σπεύσει στην Σουρωτή. Εκεί. Στο μνήμα του αγαπημένου μας Γέροντα, που όταν έλεγε ότι κάποτε ο κόσμος θα σιχαθεί τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτά θα ξεφουσκώσουν σαν μπαλόνι που σκάει, πολλοί τον θεωρούσαν υπερβολικό.
 
Καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τις Ευρωεκλογές όσο και για τις βουλευτικές εκλογές δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου με 3,5 μονάδες για τις Ευρωεκλογές και με 5 μονάδες στην περίπτωση βουλευτικών εκλογών. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, ενώ το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη φαίνεται να χάνει έδαφος.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς (40%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (27%). Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας Tvxs.gr. του Στέλιου Κούλογλου, σε δείγμα 1.006 ατόμων.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο

ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 21,5% και η
ΝΔ δεύτερη με 18,1%. Ακολουθεί η 
Χρυσή Αυγή με 7,3% και το
Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 6,9%. Το
ΚΚΕ παίρνει ποσοστό 3,4%, η
Ελιά μόλις 2,5%, οι
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2% , η
Δημοκρατική Αριστερά 1,4%, το
ΛΑΟΣ 1,7% και οι
Οικολόγοι Πράσινοι 0,7%.

Το «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 5,6%. Λευκό ή Άκυρο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη το 1,6% των ερωτηθέντων ενώ ένα 3,8% ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει. Μεγαλύτερο ποσοστό, 7% συγκεντρώνει το «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 16,2%.
Το 48% των ερωτηθέντων απαντά πως «ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα ψηφίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος. Πρώτη βλέπει την Νέα Δημοκρατία το 34%, ενώ το 16% δήλωσε πως δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.
Εθνικές εκλογές
Τα αντίστοιχα ποσοστά για τις εθνικές εκλογές έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, ΝΔ 21,4%, Χρυσή Αυγή 7,2%, το Ποτάμι 5,2%, ΚΚΕ 3,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, ΠΑΣΟΚ – Ελιά 2,2%, ΛΑΟΣ 1,9%, ΔΗΜΑΡ 1,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 0,5% Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 4,7%.
Αυθόρμητα απάντησε το 12,8% των ερωτηθέντων ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ενώ 1,2% τόνισε επίσης αυθόρμητα ότι θα ρίξει λευκό ή άκυρο. «Δεν θα ψηφίσω» απάντησε αυθόρμητα το 3,2%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» ήταν η απάντηση του 5% των ερωτηθέντων.

http://www.crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...