Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΧΟΜΣ! Βρέθηκαν απαχθέντα παιδιά στα χέρια των ισλαμοφασιστών. Θρίαμβος των ελεύθερων ανθρώπων την ημέρα συντριβής του ναζισμού!


o πατέρας που βρίσκει τα παιδιά του
o πατέρας που βρίσκει τα παιδιά του

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΧΟΜΣ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

Η εκκένωση της Χομς στην Κεντρική Συρία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη.Ο Συριακός Αραβικός Στρατός ελευθέρωσε την παλιά πόλη της Χομς που ήταν υπό την κατοχή των ισλαμιστών εδώ και 3 χρόνια.Αυτή ηεξέλιξη θεωρείται ως ένα σκληρό χτύπημα στην λεγόμενη αντιπολίτευση γιατί η Χομς ήταν το « λίκνο της εξέγερσης ».
“H παλιά πόλη της Χομς είναι πλέον ολοκληρωτικά ελεύθερη από τις τρομοκρατικές ομάδες” διαμήνυσε η κυβέρνηση μέσω της συριακής τηλεόρασης.Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Χομς Talaz Barazi ανακοίνωσε στο Reuters ότι τα έργα της ανοικοδόμησης θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την απόσυρση των ανταρτών. O Talal Barazi δήλωσε χθες ότι η ιστορική επανάκτηση της πόλης δεν θα μπορούσε ποτέ να ευοδωθεί χωρίς τις τρομερές θυσίες του Συριακού στρατού και του σκληρά δοκιμαζόμενου συριακού λαού (sana).
η απελευθέρωση των απαχθέντων στο νοσοκομείο
η απελευθέρωση των απαχθέντων στο νοσοκομείο
« Αυτό που επιτεύχθηκε ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών πολλών μηνών που ξεκίνησαν με την ασφαλή εκκένωση των εκατοντάδων του πληθυσμού της παλαιάς πόλης και τον τελικό αφοπλισμό των περίπου 820 τρομοκρατών που παραδόθηκαν τελικά στις αρχές. Η πόλη απελευθερώθηκε και τώρα επικεντρωνόμαστε στην διασφάλιση της ειρήνης σε κάποιες βόρειες περιοχές. Ακολουθώντας τη γραμμή του Προέδρου μας θέλουμε να εργασθούμε στην κατεύθυνση της εθνικής συμφιλίωσης για όποιον από τους ενόπλους είναι σύριος πολίτης»
Kατά την παράδοση των τελευταίων 50 ενόπλων, αυτοί υποχρεώθηκαν να απελευθερώσουνόμηρουςπολίτες μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά οι οποίοι είχαν απαχθεί από τις τρομοκρατικές ομάδες πριν από 8 μήνες κυρίως από την περιοχή της Λατάκειας. Μεγάλη συγκίνηση για τους συγγενείς.Δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες πατέρα που μετά από 8 μήνες αγκαλιάζει με αναφιλητά τα δυο ανήλικα παιδιά του, και άλλες από τη μεταφορά 11 ανηλίκων και 4 γυναικών στο νοσοκομείο της Λατάκειας για εξετάσεις και ταυτοποίηση.
Η παλαιά πόλη της Χομς υπήρξε η μοναδική περιοχή της Συρίας που εδώ και 3 χρόνια ο συριακός στρατός δεν είχε καταφέρει να ανακαταλάβει ούτε και προσωρινά.
Οι Σύριοι στρατιώτες μετά την απελευθέρωση της περιοχής ευτυχισμένοι έπαιξαν ποδόσφαιρο στην πλατεία με το ρολόι – ορόσημο της πόλης.
ο εμπρησμός του ορθόδοξου ναού της Τιμίας Ζώνης
ο εμπρησμός του ορθόδοξου ναού της Τιμίας Ζώνης
Ένας φαντάρος ανέβηκε στηστέγη κάποιου σπιτιού και φώναζε : Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνω σε κτίριο και δεν φοβάμαι τους snipers, ενώ συνέχιζε να πανηγυρίζει λέγοντας σε έναν άλλο φαντάρο : Έλα ρε πυροβόλησέ με !!! (AFP)
Το φωτογραφικό υλικό από τον Khaled al Hariri για το Reutersδίνει εικόνα των καταστροφών και του χάους που άφησαν πίσω τους οι ισλαμιστές αντάρτες. Αποχωρώντας δεν παρέλειψαν να κάψουν τον συρορθόδοξο ναό της Τιμίας Ζώνης (OumZeinar) στην alHamidiyehτης Χομς.







http://olympia.gr/2014/05/09

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...