Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η Ρωσία του Πούτιν, συνέχεια της διπλωματίας της Υψηλής Πύλης και του Βυζαντίου.

σχόλιο Γ.Θ : Η καλύτερη ανάλυση σχετικά με τις επερχόμενες κινήσεις Πούτιν.

Σκακιστικό δόλωμα απο Vladimir Putin
προς Κίεβο και Δύση.


Διπλωματικός σκακιστής φαίνεται ο Πούτιν αφού με την αποχή στήριξης απο τα δημοψηφίσματα, απέφυγε την κατηγορία οτι στηρίζει παράνομες πράξεις αποσχίσεων... αλλά απέφυγε και τις πιέσεις απο Δύση πλέον αφού ενώ αυτός δημόσια τοποθετήθηκε εναντίον και είπε να αναβληθεί.. οι κάτοικοι των περιοχών ανέλαβαν τις ευθύνες. ... Τώρα αν οι Ουκρανοί του Κιέβου πράξουν εχθρικά με μαζικές εκκαθαρίσεις , πιθανόν θα στραφεί προς ΟΗΕ και θα ζητήσει προστασία ή ακόμα και άδεια να εισέρθει ώς προστάτιδα δύναμη των Ρώσικων στοιχείων στον πληθυσμό.... και θα κυρήξει ώς γεννοκτονία τις πράξεις τους (το είπε προ ημερών ο "εξ απορρήτων" Dugin καμιά δεκαριά φορές).

Αν δεν πράξουν εχθρικά , το φαινόμενο του ντόμινο θα κυριαρχήσει σε όλη την Ανατολική Ουκρανία σταδιακά και με σύμμαχο τον χρόνο θα γίνει αυτό που αποζητεί και ο Putin χωρίς όμως να χυθεί σταγόνα Ρώσικου αίματος (των Ε.Δ. εννοώ).

Έτσι με μια πολιτική κίνηση δόλωμα , που του αρέσουν πολύ, προκαλεί την Δύση να πράξει... είτε θα χώσουν πολλά χρήματα να επαναφέρουν την κατάσταση στο Κίεβο (με πολύ αμφίβολα όμως αποτελέσματα και με στιγμα την στήριξη σε νεό-Ναζί)... είτε θα πράξουν εχθρικά και θα έχει πάτημα να πράξει ο ίδιος.. είτε δεν θα κάνουν τίποτα και θα έρθουν όλα όπως τα θέλει.

Θα το ξαναγράψω.. το λάθος πολλών είναι πώς βλέπουν στην νέα Ρωσία του Πούτιν μια συνέχεια της ΕΣΣΔ.. μόνο αυτό δεν είναι όμως. Στα δικά μου μάτια μοιάζει με συνέχεια της διπλωματίας της Υψηλής Πύλης και του Βυζαντίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η τότε αυτοκρατορία με αυτούς τους τρόπους ακριβώς έμεινε ισχυρή για αιώνες.


Για το Geopolitics.com.gr
Αλέξανδρος Νίκλαν Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.
IISCA Group

http://www.geopolitics.com.gr/2014/05/vladimir-putin.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...