Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Kαλιφόρνια: Διαγωνισμός μνήμης σε πιθήκους με τσιπάκι στον εγκέφαλο.

σχόλιο Γ.Θ : Κάτι τέτοια ακούνε οι εκτός Εκκλησίας αδελφοί μας και αύριο μεθαύριο θα παρακαλάνε να τσιπαριστούν...
Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Εδώ και κάποια χρόνια διεξάγονται πειράματα στο εργαστήριο Ted Berger στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια για την εφαρμογή ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος με σκοπό την τόνωση της μνήμης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κυρίως από τον τομέα ερευνών του Αμερικανικού Στρατού. Για την ώρα το πρόγραμμα βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο αλλά οι επιστήμονες διατείνονται ότι έχουν προχωρήσει αποφασιστικά καθώς ήδη έχουν
εμφυτευθεί τέτοια micro chip σε ζώα τα οποία έχουν γίνει πρωταθλητές της μνήμης, σύμφωνα με το france info (23/01/14). Αυτό πιστοποιούν οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται τα πειραματόζωα. Εκπαιδεύονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι παρουσιάζουν επαναλαμβανόμες εικόνες στις οθόνες τις οποίες πρέπει να εντοπίζουν στις διαφορετικές συνεδρίες. Όταν σε αυτά τα αγωνίσματα μνήμης τα πειραματόζωα πετυχαίνουν να αναγνωρίσουν τις ίδιες εικόνες, τότε λαμβάνουν ως ανταμοιβή μιά αγαπημένη τους τροφή , ως επί το πλείστον κάτι γλυκό. Στα πειράματα αυτά, χρησιμοποιούνται πίθηκοι στους οποίους έχουν τοποθετήσει ηλεκτρονικά εμφυτεύματα στην περιοχή του ιπποκάμπου, εγκεφαλική ζώνη της μνήμης. Η ιδέα είναι να εγγράφεται και να αναλύεται η δραστηριότητα του ιπποκάμπου και να λαμβάνονται από εκεί όλες οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται μεταξύ των νευρώνων όταν επικοινωνούν μεταξύ τους για να σχηματίσουν ή να επαναφέρουν μια απομνημόνευση.
Με τα micro chip αυτά οι πίθηκοι υποχρεώνονται σε διαγωνισμούς μνήμης. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα των test μνήμης για να προγραμματίσουν καλύτερα και να βελτιώσουν τα ηλεκτρονικά εμφυτεύματα.

Το 2011 , το ίδιο επιστημονικό εργαστήριο είχε χρησιμοποιήσει ποντικούς για να παρασκευάσει micro chip που λειτουργούσαν ως διακόπτες της λειτουργίας της μνήμης.Όταν απενεργοποιούσαν τα chip, καμιά νέα απομνημόνευση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Αντίθετα όταν ενεργοποιούνταν, η μνήμη ήταν έτοιμη να αποθηκεύσει κάθε νέα εμπειρία.

Οι επιστήμονες αυτοί δηλώνουν ότι με την ολοκλήρωση των ερευνών τους θα είναι σε θέση να βοηθήσουν άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικές αιμορραγίες ή πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες.


http://www.pentapostagma.gr

anti-neotaxites.blogspot.gr periergaa
http://www.kalyterotera.gr/2014/02/k.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...