Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Βάζει φωτιές η «Χουριέτ»: ΕΥΠ, CIA, MIT… συμμαχία;

σχόλιο Γ.Θ : Ό,τι έκαναν οι αυστριακοί με το Ρήγα Φεραίο, το κάνουνε τα πολιτικά ελληνόφωνά μας σκουπίδια σήμερα με τους Κούρδους.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράμετρο, σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις στην Αθήνα, τουρκικής υπηκοότητας – Κούρδων – τρομοκρατών (εντός ή εκτός εισαγωγικών), του «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου», φέρνει στο φως η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει λόγο για συντονισμένη από τη CIA, τη ΜΙΤ και την ΕΥΠ επιχείρηση! Η εφημερίδα αναφέρει ότι την επιχείρηση εκτέλεσε η ελληνική ΕΥΠ, σε σύνδεσμο με την CIA, αλλά και Τούρκους πράκτορες.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθη ο επικεφαλής της οργάνωσης Χουσεΐν Φεβζί Τεκίν και ο δεύτερος στην ιεραρχία Ισμαήλ Ακόλ, μαζί με άλλα δύο μέλη. Και οι δύο είναι καταζητούμενοι από τις τουρκικές αρχές για τη δολοφονία Τούρκου επιχειρηματία, το 1996.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ΕΥΠ και ΜΙΤ, υπό την αιγίδα της CIA, συνεργάζονται, εδώ και έναν περίπου χρόνο, ανταλλάσοντας πληροφορίες, μετά την επίθεση του «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου» κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΕΥΠ είχε συλλάβει άλλα τέσσερα μέλη της ίδιας οργάνωσης, το 2013, στον Έβρο.
Σύμφωνα, πάλι, με την εφημερίδα δε, στην ανάκριση των συλληφθέντων θα μετέχουν και άνδρες του FBI, της CIA, αλλά και πέντε Τούρκοι πράκτορες. Η Τουρκία προτίθεται να ζητήσει την έκδοση των συλληφθέντων από την Ελλάδα.
Προφανώς, δεν απαιτείται να διευκρινίσουμε καν ότι όλα όσα αναφέρονται από την τουρκική εφημερίδα δεν είναι απαραίτητο να αντανακλούν όλη την πραγματικότητα. Εξ ορισμού, όταν σε μια υπόθεση εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες, καθένας οφείλει να είναι δυο φορές προσεκτικός και να μη θεωρεί τίποτε ως δεδομένο. Η παρουσίαση όμως του ρεπορτάζ είναι απαραίτητη, εν αναμονή ακρόασης της εκδοχής των εμπλεκομένων ή/και θιγομένων…

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...