Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τα ακριβότερα μετάλλια στην ιστορία όλων των Ολυμπιακών αγώνων.

Τα πιο χλιδάτα μετάλλια στην ιστορία όλων των Ολυμπιακών αγώνων θα προσφέρουν οι Ρώσοι διοργανωτές στο Σότσι κατά την διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που ξεκινούν την Παρασκευή.
Θα ήταν πιο σωστό αν τα ονόμαζαν κοσμήματα παρά μετάλλια αφού τόσο ο σχεδιασμός τους όσο και τα υλικά τους δικαιολογούν απόλυτα αυτό τον χαρακτηρισμό. Ορισμένα μάλιστα από αυτά περιέχουν ακόμη και κράμα μετεωρίτη ωστόσο θα είναι λίγοι και εκλεκτοί αυτοί που θα τα κερδίσουν.

 

Ας δούμε όμως πως είναι σχεδιασμένα τα περίπου 1300 μετάλλια που θα δοθούν στο Σότσι. Απο την μία πλευρά απεικονίζουν το τοπίο του Σότσι , με χρυσές ακτίνες του ήλιου που αντανακλούν μέσα από ένα πρίσμα από τις χιονισμένες βουνοκορφές ως στις αμμώδεις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας .

 


Τα μετάλλια περιέχουν επίσης μια σειρά από μοναδικές λεπτομέρειες . Η πρόσθια όψη τους διαθέτει τους Ολυμπιακούς κύκλους , ενώ στην άλλη ξεχωρίζει το όνομα των Αγώνων στην αγγλική γλώσσα και το λογότυπο του Σότσι , με την επίσημη ονομασία των Αγώνων χαραγμένη στα ρωσικά , αγγλικά και γαλλικά . Τα ολυμπιακά μετάλλια ζυγίζουν μεταξύ 460 και 531 γραμμαρίων , ανάλογα με το μέταλλο που χρησιμοποιείται - χρυσό, αργυρό ή χάλκινο - και έχουν διάμετρο 10 εκ.

Την κατασκευή τους ανέλαβαν εξειδικευμένοι τεχνίτες που “πάντρεψαν” μοναδικά το μέταλλο και το γυαλί ενώ χρειάστηκαν 18 ώρες για να δημιουργηθεί το καθένα από αυτά.

 

 
Ακόμη πιο τυχεροί θα είναι επτά αθλητές που θα κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο στις 15 Φεβρουαρίου. Τα επτά αυτά χρυσά μετάλλια θα περιέχουν ποσότητες από τον μετεωρίτη που είχε πέσει ακριβώς πριν απο ένα χρόνο στην πόλη Τσελιαμπινσκ κοντά στα Ουράλια και είχε προκαλέσει τα βλέμματα από όλη την υφήλιο.

Τα μοναδικά μετάλλια εκτίθενται ήδη σε 12 πόλεις της Ρωσίας με πληθυσμό πάνω απο 1 εκ κατοίκους προκειμένου να τα δουν απο κοντά οι πολίτες της χώρας.

http://www.antinews.gr/ANTISPORTS/Ta-pio-khlidata-Olumpiaka-metallia/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...