Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ομπάμα: «Ξέρω γιατί ο Πούτιν το παίζει μάγκας στις εμφανίσεις του».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε τη δική του εξήγηση για το «βαρύ» δημόσιο προφίλ του Ρώσου ομόλογού του.
Πολιτικό «τέχνασμα» για την ενίσχυση της εικόνας του στο εσωτερικό της Ρωσίας, χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα την εικόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν να φαίνεται «πολύ βαρύς» ή «βαριεστημένος» με το περιβάλλον και την ομήγυρη, σε κατά καιρούς δημόσιες εμφανίσεις του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, χτες, στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC με αφορμή την επίσημη έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ο Αμερικανός Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, σχολίασε το «παγωμένο» βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη «σφιγμένη» γλώσσα του σώματος του κατά τις εμφανίσεις του στις επίσημες συνόδους κορυφής ή στις διμερείς συναντήσεις τους.



«Έχει σίγουρα το δικό του στυλ, για το κοινό, και θέλει να δείχνει ότι βαριέται κατά τις δημόσιες συνεδριάσεις», δήλωσε ο Ομπάμα. Και συμπλήρωσε: «Αλλά νομίζω ότι είναι ένα πολιτικό τέχνασμα που κάνει για να εμφανίζεται στη χώρα του ως… ο μάγκας. Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ έχουν ένα διαφορετικό στυλ. Έχουμε την τάση να χαμογελούμε από καιρό σε καιρό».

Ωστόσο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έσπευσε να διευκρινίσει πως «τα φαινόμενα μπορεί να απατούν», διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε η σχέση μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξε παγωμένη. «Η αλήθεια είναι ότι όταν συναντιόμαστε υπάρχουν ανταλλαγές φιλοφρονήσεων, υπάρχει επίσης πολύ χιούμορ και πολλά δούναι και λαβείν» είπε ο Ομπάμα. «Αυτός ( ο Πούτιν ) με αντιμετωπίζει πάντα με σεβασμό», κατέληξε ο Ομπάμα , ο οποίος πιστεύει ότι, παρά τις επιμέρους διαφορές τους το τελευταίο διάστημα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατανοεί την ανάγκη συνεργασίας με την Ουάσιγκτον.


http://thepaper.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...