Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ Κ.ΠΑΠΟΥΛIΑ... Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρης αποχώρησής του από την Προεδρία.

Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον επόμενο χρόνο, υπαινισσόμενος πρόωρη λήξη της θητείας του λέγοντας ότι "φέτος είναι η τελευταία χρονιά που κόβει πίτα" και αυτό γιατί η λήξη της θητείας του είναι τον  Φεβρουάριο του 2015.

Έτσι για πρώτη φορά ο ΠτΔ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ολοκληρώσει τη θητεία του λέγοντας: "Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Θνητοί είμαστε. Που ξέρεις; Του χρόνου ο φούρναρης μπορεί να μην έχει ξύλα για να ψήσει τις πίτες" για να προσθέσει αινιγματικά λέγοντας χαρακτηριστικά για την τρόικα:
"Ελπίζω να μην έχουμε αναταράξεις γιατί θέλουμε ησυχία για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα.",
Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος με τους δημοσιογράφους:
Παπούλιας: "Φέτος, είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδίας για την συνεργασία"
Θα θυμάμαι πάντα τις αναμνήσεις  που εσείς μου δημιουργήσατε!"
Ακούει την φασαρία ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Παπούλια και τον ενημερώνει. Ο κ. Παπούλιας πλησιάζει εκ νέου και λέει:
Παπούλιας: Έτσι καχύποπτοι θα είστε πάντα; Θα το κόψετε;
Δημοσιογράφοι: "Μα κύριε Πρόεδρε τα αφήνετε όλα ανοικτά"
ΠαπούλιαςΚανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Θνητοί είμαστε. Που ξέρεις; Του χρόνου ο φούρναρης μπορεί να μην έχει ξύλα για να ψήσει τις πίτες.
Δημοσιογράφοι: "Αναταράξεις βλέπετε;"
Παπούλιας: "Ελπίζω να μην έχουμε αναταράξεις γιατί θέλουμε ησυχία για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα."
Δημοσιογράφοι: Πρόωρες εκλογές βλέπετε;
Παπούλιας: "Εδώ θα είμαι και του χρόνου για να παραδώσω".
Το ενδεχόμενο παραίτησης του Κάρολου Παπούλια πριν τη λήξη της θητείας του σε κάθε περίπτωση τιμά τον άνθρωπο καθώς και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας κανείς δεν μπορεί να ζητήσει ευθύνες από τον άνθρωπο για τα πεπραγμένα της Προεδρίας σε σχέση με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.
Παράλληλα όμως οι δηλώσεις του αυτές θέτουν τη χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλες εχθές έκανε προσπάθεια για την αποφυγή του ενδεχόμενου εκλογών μέσα στο 2015, όταν λήγει και επίσημα η θητεία του Προέδρου μιλώντας για πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Κ. Παπούλια.
Το ενδεχόμενο αυτό απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα και για να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό περιβάλλον, έρχεται η δήλωση του ΠτΔ όπου μιλά ακόμη και για παραίτηση πριν τον Φεβρουάριο του 2015. Δηλαδή ακόμη και το 2014. Έτσι οι Εθνικές εκλογές που ο Α. Σαμαράς δεν επιθυμούσε ούτε για το 2015 υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα να πραγματοποιηθούν ακόμη και εντός του 2014.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...