Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ποιο ΜΥΣΤΙΚΟ θέλουν να μάθουν οι Τούρκοι;

"Σε ένα σοβαρό κράτος χάρτες όπως της Εικ.1, αναρτώνται από το Υπουργείο Εξωτερικών και διδάσκονται στα παιδιά στο Δημοτικό, γιατί δεν...
εννοείται πολίτης να μη γνωρίζει τα σύνορα της χώρας του και η ΑΟΖ αποτελεί σύνορο, το οποίο πρέπει να διαφυλάσσεται, να ελέγχεται και να προστατεύεται συνεχώς. " http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Το ποδαρικό για το 2014 μας το έκαναν οι γείτονες στα νερά της Κύπρου. Ας τους¨ ευχηθούμε¨ να τους πάει ¨καλά η χρονιά¨!! και σύμφωνα με το ¨ αίμα που χύθηκε¨  στην Μ. Ασία, Κύπρο, Συρία κ.α…
 Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
 Η Τουρκία άρχισε να προκαλεί έντονα. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ¨ Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά¨ πραγματοποιεί έρευνες στη μέση γραμμή μεταξύ των νοτίων ακτών της Τουρκίας και των βορείων ακτών της Κύπρου.
Το πλοίο ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από το ακρωτήριο Κορμακίτη στα κατεχόμενα, κινήθηκε δυτικά προς το Καστελόριζο και στη συνέχεια άλλαξε πορεία προς τα ανατολικά μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.
Οι έρευνες του πλοίου θα συνεχιστούν έως τις 30 Ιανουαρίου.
Να θυμίσουμε τους γείτονες ότι κάποτε έβγαλαν ένα πολεμικό πλοίο με την ίδια ονομασία  το Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα που ήταν ένα θηριώδες ατμοκίνητο  θωρηκτό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην ναυμαχία της ΕΛΛΗΣ τέλη Δεκεμβρίου του 1912  έξω από την Λήμνο υπέστει συντριπτικά πλήγματα. Την 5 Ιανουαρίου 1913   και  μετά από αυτή την εμπλοκή υποχρεώθηκε  μαζί με τον υπόλοιπο  οθωμανικό στόλο  να επιστρέψει στη βάση του στα Δαρδανέλια και να παραμείνει εκεί για το υπόλοιπο του πολέμου.
Τι ήξεραν τα πουλάκια  και βγάλανε τον ¨ νέο Βάρβαρο¨ για σεργιάνι στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο ΒΑ τμήμα της; Βλέπετε ότι όλα τα παρακολουθούν….
Οι Ισραηλινοί έκλεισαν την πρώτη συμφωνία για την εξαγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Λεβιάθαν» στην Παλαιστίνη. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική και αναμένεται να επηρεάσει τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα, αφού οι τρεις χώρες (μαζί με το Ισραήλ) δημιουργούν έναν «άξονα συνεργασίας» για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.
 Μάλιστα το Ισραήλ, όπως ανέφεραν με ανακοίνωση τους στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, οι τρεις ισραηλινές εταιρείες Avner, Delek Drilling και Ratio αποφάσισε να πουλήσει στην υπηρεσία κοινής ωφελείας από τη Δυτική Όχθη φυσικό αέριο αξίας 1,2 δις δολαρίων. defencenet.g 07/01/14
¨Σου λέει αυτοί οι Ισραηλινοί θα μας χαλάσουν την πιάτσα και τα όνειρα για συνδιαχείριση στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.¨
¨Μπορεί  να πάρουν αέρα και οι Έλληνες και μετά τι κάνουμε;¨
Έτσι αποφάσισαν να μας τρίξουν τα δόντια προκαταβολικά.
 Οι Τούρκοι απειλούν με «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα κινήσει τις διαδικασίες, εκμεταλλευόμενη και την προεδρία της Ε.Ε. για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από το Καστελόριζο και μέχρι την Κύπρο.
Τις ανησυχίες αυτές, οι οποίες εκφράζονται και από επιτελείς του Πενταγώνου, έρχεται να επιβεβαιώσει ένα απειλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Yeni Şafak».

Η εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Sular ısınacak», που σημαίνει «θα ανάψουν τα νερά». Δηλαδή έρχεται μεγάλη κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. protothema.gr 02/01/2014.
Αλλά βάλθηκαν και να μας εντυπωσιάσουν με  φαραωνικές ναυπηγήσεις¨.
Το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) ανακοίνωσε στην Άγκυρα την επιλογή του ναυπηγείου Sedef Gemi İnşaati A.Ş., ως αναδόχου του διαγωνισμού για το «Πρόγραμμα εγχώριας ναυπήγησης LHD» (Landing Platform Dock) για την ναυπήγηση του τουρκικού "μίνι" αεροπλανοφόρου, ενός ελικοπτεροφόρου διοίκησης αποβάσεων, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη καθέτου απο-προσγείωσης VSTOL F-35B, 12 από τα οποία τα οποία πολύ πιθανόν θα περιληφθούν στ πακέτο των 100 μαχητικών που παραγγέλνει η Άγκυρα. defencenet.gr 07/01/14
 Τι φοβούνται οι γείτονες από εκεί που το έπαιζαν πανίσχυροι;
 Την στιγμή μάλιστα που η πολιτική συνοχή τους δοκιμάζεται και ενώ οδεύουν  σε τοπικές εκλογές  εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς έχουν αρχίσει να υπερισχύουν τα ψυχωσικά τους σύνδρομα απέναντι στην χάραξη της γεωπολιτικής γραμμής που την καμάρωναν σαν ¨στρατηγικό βάθος¨.
Αυτές οι στρατηγικές παλινδρομήσεις  τους  στοίχισαν την απαξίωση των δεσμών που είχαν συνάψει με τους ισχυρούς της γης.
Και τώρα έχουν στρέψει τις εμμονές τους  στα δυτικά μέρη της επικρατείας τους πιθανώς φοβούμενοι μήπως οι γκρίζες ζώνες επεκταθούν σε βάρος τους δηλ κάποιοι ¨τους την κάνουν με πηδηματάκια μέσα στην ΑΟΖ, βλ. και υφαλοκρηπίδα¨.
Έτσι φαίνεται να κοιμούνται και να ξυπνούν με τον ίδιο εφιάλτη
¨μήπως οι πρώην σύμμαχοι τους δώσουν το πράσινο φώς στους Έλληνες¨;
Αλλά ο εφιάλτης τους επιδεινώνεται όταν σκέπτονται  ότι και η Ελλάδα έχει πλέον εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και μπορεί κάποιος πολιτικός χώρος για δικά του οφέλη να εκμεταλλευθεί μία ρητορική επέκτασης των μιλίων.
Δεν διαβάζουνε λίγο ξένο τύπο για να ηρεμήσουν  και να κατανοήσουν  τα σχετικά για την Ελλάδα;
  «Η αγωνία για την ευρωπαϊκή κρίση επιστρέφει στο Βερολίνο», «η πολιτική του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη», «κανένα φως στο τέλος του τούνελ», «το φάντασμα της εξόδου στην Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει»….

Αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί τίτλοι άρθρων στις ηλεκτρονικές εκδόσεις μερικών από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας (πχ die Welt, Handelsblatt, Wall Street Journal Deutschlands) τις τελευταίες είκοσι μέρες ή πιο συγκεκριμένα, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, δηλαδή στις 17 Δεκεμβρίου 2013   του Δημήτρη Κατσαγάνη από το Capital : 4 Ιανουαρίου 2014
Με αποκορύφωμα αυτά που μας καταλογίζουν.
 Συγκεκριμένα το γερμανικό Der Spiegel περιοδικό διερωτάται:«Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα 'αποτυχημένο κράτος' (failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν»; 06/01/14
Άντε λοιπόν να τα πιστέψουν αυτά οι Τούρκοι ; που φυσικά δεν ζούνε αυτά που ζούμε εμείς και εξακολουθούν να βιώνουν  τις εμμονές της απώλειας των διπλωματικών τους ¨κερδών¨ τα τελευταία χρόνια στην Μεσόγειο.
Κανείς αναλυτής πριν μία δεκαετία δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι στην γεωπολιτική ΑΟΖ  και την Εθνική μας Υφαλοκρηπίδα θα υπεισερχόταν και η παράμετρος της οικονομικής έννοιας του μνημονίου.
Μετά το μνημόνιο οι Τούρκοι κατάλαβαν ότι κάποιοι προσπαθούν να τους ¨φάνε την μπουκιά μέσα από το στόμα¨ και τώρα που αρχίζουν και τρίζουν τα  δικά τους πολιτικά θεμέλια  έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν περισσότερο και να ενδιαφέρονται μετά μανίας να μάθουν το ΜΥΣΤΙΚΟ.
Όμως το μυστικό το μαρτύρησαν οι ίδιοι  απειλώντας.. «Sular ısınacak», που σημαίνει «θα ανάψουν τα νερά» ( του Αιγαίου και της Κύπρου) αν  επεκταθούν τα χωρικά  ύδατα.
Τελικά τι εννοούσε ο Πατρο- Κοσμάς όταν έλεγε…;;;
 "Οι Τούρκοι θά μάθουν τό μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς".
(Τό αλβανικόν χειρόγραφον έχει τήν προφητείαν ως εξής: "Οι Τούρκοι θά τό καταλάβουν τρείς ημέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς")
Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη.
 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...