Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία: Διευκρινήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών για υποτιθέμενη δολοφονία Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

σχόλιο Γ.Θ : Ο κουτοπόνηρος τρόπος σκέψης της τουρκικής εξ. πολιτικής έχει περιγραφεί και αναλυθεί με απόλυτη ακρίβεια, όχι από γεωστρατηγικούς αναλυτές, αλλά από φωτισμένους από τον Θεό Πατέρες, όπως ο αγαπημένος μας Γέροντας, που από την δεκαετία του '70 και του '80 μιλούσε για τις ψευτοπροκλήσεις που θα δημιουργήσουν οι τούρκοι για να νομιμοποιήσουν εισβολή στο Αιγαίο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Levent Gümrükçü, αναφέρθηκε στις πληροφορίες περί υποτιθέμενης δολοφονίας του υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα, από αναφορές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται ελληνικά δημοσιεύματα.
«Είχαμε ενημερωθεί για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών»
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Levent Gümrükçü στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους απάντησε σε ερωτήσεις.
Οι πληροφορίες έλεγαν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα επρόκειτο να γίνει απόπειρα δολοφονίας.
Ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε ότι παρόμοιες πληροφορίες υπήρχαν σε άλλα δυσκολότερα ταξίδια του υπουργού, στο Ιράκ και στη Λιβύη, αλλά οι επισκέψεις όταν έχουν προγραμματισθεί ποτέ δεν αλλάζουν.
Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την τουρκική πλευρά ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Αχμέτ Νταβούτογλου είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε ανώτατο επίπεδο, όπως είπε.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://www.echedoros-a.gr/2014/01/blog-post_1384.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...