Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Θέμα χρόνου η εκτροπή καθεστώτος στην Β.Κορέα.


Όταν είχε ξεσπάσει η κρίση στην Β.Κορέα και είχα μιλήσει με κάποιους φιλους και γνωστούς, αναλυτές και μη... η κουβέντα μου ήταν η εξής.. Δεν θα γίνει τίποτα απολύτως και μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα ο νεαρός δικτάτορας θα χαθεί απο προσώπου γής.
Η κρίση ουσιαστικά έληξε.. Ο νεαρός μέχρι στιγμής κατορθώνει με διάφορα τρυκ να μένει στο παγκόσμιο μάτι για να έχει μια πραγματική υπόσταση. Όμως αυτό δεν αλλάζει το δεύτερο συνθετικό της κρίσης μου. Ο νεαρός μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα θα αποκαθηλωθεί καθώς δεν ελέγχεται.. είναι ψυχοπαθής όπως τον χαρακτηρίζουν διάφορες αναφορές απο Stratfor ( " Unstable personality" ) και απο Brookings ( "psychologically disturbed" ) άρα και μη ελεγχόμενος και προβλέψιμος.

Στο περιοδικό Foreign Policy υπάρχει σύγχρονο άρθρο που αναφέρει πως σε διάφορες περιοχές της χώρας του, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις προς το πρόσωπο του με το σκεπτικό οτι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί και οτι δεν το αξίζει. Οι αντιδράσεις αυτές , εξελίσσονται είτε σε αυτομόληση στην Ν.Κορέα, είτε σε ενα υπόγειο δίκτυο αντίδρασης που όλο και περισσότερο δείχνει πως ισχυροποιείται. Ο χρόνος του Kim Jong Un τελειώνει...

http://blog.foreignpolicy.com/posts/2014/01

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...