Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ....ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Εθνικό Μητρώο Πολιτών.

Θα προκύψει ύστερα από αυτοματοποιημένη αντιπαραβολή, βελτίωση της ποιότητας και διασύνδεσή των στοιχείων δημοτικής κατάστασης, τα οποία τηρούνται στη βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, με τα ληξιαρχικά στοιχεία που θα ψηφιοποιηθούν/ καταχωρηθούν στο πλαίσιο των έργων ψηφιοποίησης του Εθνικού Ληξιαρχείου. Θα αποτελέσει :
Την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για την εκτύπωση της Κάρτας του Πολίτη και τη δημιουργία αξιόπιστων εκλογικών καταλόγων.



Το Μέσο για τη μείωση ή ακόμα και εξάλειψη του φαινομένου απόδοσης σύνταξης σε αποβιώσαντες και διπλοσυνταξιούχους από τα Ασφαλιστικά Ταμεία (εξοικονόμηση πολλών δεκάδων έως και εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως).
Το Μέσο για την κατάργηση της ετήσιας κατάρτισης στρατολογικού πίνακα από τους Δήμους (αυτοματοποιημένη πλέον κατάρτισή του μόνο από τα στρατολογικά γραφεία)

Το Μέσο για την Απαλλαγή στο 100% των Δήμων από την υποχρέωση τήρησης εκλογικών καταλόγων και από τη δίμηνη αποστολή εκλογικών αναθεωρήσεων στο ΥΠΕΣ τήρησης χειρόγραφων Ληξιαρχικών Βιβλίων που τηρούνται στα 1034 Ληξιαρχεία (κατάργηση τήρησης)
Το Μέσο για την εκκαθάριση και επικαιροποίηση άλλων κρίσιμων εξειδικευμένων μητρώων που τηρούνται από φορείς της Δημόσιας Διοίκησης (π.χ. TAXIS, ΑΜΚΑ κλπ.).....
ΟΦΕΛΗ ΕΡΓΟΥ
Αξιόπιστα και επικαιροποιημένα ληξιαρχικά στοιχεία και στοιχεία δημοτικής κατάστασης, σε οποιοδήποτε σημείο και δημόσια υπηρεσία της χώρας Το Μητρώο Πολιτών θα αποτελέσει το βασικό ηλεκτρονικό αρχείο της χώρας για την Κάρτα Πολίτη, αφού σε συνδυασμό με το Μητρώο Αλλοδαπών και το Ειδικό Ληξιαρχείο αποτελεί το υπερσύνολο όλων των λοιπών μητρώων της χώρας (ταυτοτήτων, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ). Διαλειτουργικότητα και αυτοματοποίηση του συγχρονισμού στοιχείων με TAXIS, ΑΜΚΑ – Ασφαλιστικά Ταμεία, Αστυνομική Ταυτότητα Σταδιακή κατάργηση της υποχρέωσης του πολίτη να έχει το ρόλο του διακομιστή σχετικών εγγράφων μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών
http://www.filoumenos.com/nea-taksi-pragmaton

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...